Sport

2014.06.22. 11:44

Motorcsónak Európa-bajnokság Németországban: Tábori Áron hatodik helye

Dunaújváros - Az ADAC és a világbajnoki F4S futamok között indult az elmúlt hétvégén Tábori Áron, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője az idei motorcsónak Európa-bajnokságon, ahol hatodik lett.

A versenynek a németországi Brodenbach adott helyet. A június tizennegyediki és tizenötödiki négy futamból a három legjobbat értékelték volna, azonban ezúttal az egyiket balesetek miatt többszöri próbálkozásra sem sikerült elindítani. Így a megtett három futam alapján alakult ki a végső sorrend.

Tábori Áron nyolcvanas rajtszámmal a németországi Eb-n. Fotó: amatőr felvétel

Tábori a 80-as rajtszámú motorcsónakkal összetettben a hatodik helyet szerezte meg.

„Propellereket és beállításokat teszteltünk, hogy finomhangolásukkal érjünk el minél jobb eredményt a világbajnokság folytatásában." – nyilatkozta a verseny után Tábori Áron.

A brodenbachi futamot a német ADAC bajnokság pontversenyébe is beszámították, ahol Tábori Áron hétvégi eredményével megőrizte harmadik pozícióját.

Tábori következő versenye az F4S világbajnokság második fordulója lesz, az olasz csizma sarkában, Brindisiben, július 5-6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!