Sport

2015.01.25. 19:10

Motorcsónak: értékelték a sportág képviselői az elmúlt évet

Dunaújváros - Összeült szombaton a Magyar Motorcsónak Szövetség tagsága, idősebbek, fiatalok, versenyzők, elnökségi tagok, szerelők, versenybírók, mondhatni: a motorcsónak sport szerelmesei.

Jankó Árpád

Gyerekekkel, hozzátartozókkal a vidám, nagy családnak beillő társaság töltötte meg a dunaújvárosi Klub Hotel éttermét. Ünnepi, évértékelő gyűlésükre jöttek el, hogy köszöntsék egymást, és ünnepeljék a díjazottakat.

Dr. Sándor Péter, a szövetség régi-új elnöke üdvözölte a jelenlévőket abból az alkalomból is, hogy az elmúlt esztendő (2014) a Magyar Motorcsónak Szövetség alapításának hatvanadik évfordulóját is jelentette. Az elnök úr magára és a sportág megszállottjaira is értette, amikor azt mondta: a motorcsónak-versenyzés nem más, mint egy betegség , amelyből nem lehet kigyógyulni. A szövetség elnöke is már 1974 óta megfertőződött. (De mindezt elmondhatta volna családtagjairól is.)

Dr. Sándor Péter röviden összefoglalta a hatvan év legfontosabb történéseit. Kezdve az ötvenesévekkel, amikor még az MHSZ-hez tartozott a sportág. S jöttek az újabb évtizedek, amikor szerényebb körülmények között (nem olimpiai sportág a motorcsónaksport) dolgoztak, de továbbra is, a mai napig is életben van a sportág. Bár kevés a fiatal, a szponzor és a központi támogatás. És ezek gondot jelentenek. Viszont hála és köszönet jár a kitartó támogatóknak. Megtudtuk azt is, hogy ebben az évben két rangos versenyt is rendez majd a magyar szövetség. Az elnökség ezután is magas színvonalon rendezi meg a versenyeit, és a jövőben is erejéhez mérten támogatja majd a versenyzőket.

Joggal lehetnek büszkék a motorcsónakosok az eredményeikre. Hatvan év alatt ötven világbajnoki és Eb-címet szereztek, maga a sportág a negyedik legeredményesebb az egyéni sportágak között.

Az elnöki beszéd után emléklapokat kaptak a legjobbak, majd következett a díjátadás, a kupák átadása kategóriák szerint.

Siklóhajóban 1. Hencz Róbert, 2. Bodor Péter, 3. Encz Attila. Sporthajó: 1. Tábori Áron, 2. Horváth Attila, 3. Cserni Béla. Endurance (megosztott díjak): 1. Pikó Petra, ifj. Sándor Péter, 2. Lengyel László, Gál Roland, Bodrogvölgyi Richárd.

A Év sportolója kitüntetést pedig Bodor Péter többszörös világbajnok nyerte el, aki a Nemzetközi Motorcsónak Szövetség érmét is megkapta.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!