Sport

2015.04.10. 13:43

Mozgalmas hétvége: a Dunaferr három korosztályban is megméretteti magát

Eseménydús hétvégéje lesz a Dunaferr Sportegyesület röplabdázóinak, hiszen pályára lép a felnőtt, a junior és a mini korosztály is.

Gróf András

Az első osztályban szereplő felnőtt csapat szombat délután 16 órakor az 5-8. helyért folytatott csatában a MAFC-BME vendégeként lép pályára. A két győztes mérkőzésig zajló csata győztese az 5-6. helyért csatázhat tovább, a vesztes pedig a 7-8. helyért mérkőzik majd. A párharc második találkozóját szerdán 17 órakor rendezik Dunaújvárosban. Amennyiben szükség lesz harmadik mérkőzésre, azt jövő szombaton 16 órakor szintén a fővárosban rendezik.

Az első összecsapáson biztosan hiányzik majd az újvárosi együttesből Szűcs Ákos, aki ebben az időpontban a Dunaújváros Sportcsarnokban megrendezendő mini tornát koordinálja, amelyen tizenöt csapat vesz részt. Vasárnap négy helyszínen rendezik a férfi junior bajnokság rájátszásának első fordulóját. A négy, háromcsapatos csoportból az első helyezettek automatikusan bejutnak a hatos döntőbe, a csoportok második helyezettjei játszanak majd a rájátszás második körében a döntő fennmaradó két helyéért.

A sorozat egyik helyszíne a Dunaújváros Sportcsarnok, ahol a következő lesz a program: Pénzügyőr SE – Dunaferr SE (10 óra), Dág – Pénzügyőr SE (11.30 óra), Dunaferr SE – Dág (13 óra).

A dunaújvárosiak vezetőedzője, Tomanóczy Tibor szerint nem volt zökkenőmentes az együttes felkészülése a MAFC-BME elleni csatára.

– A csapat tagjai kemény munkával készültek az előttük álló feladatokra, igaz azonban az is, hogy nem egyenlő terhelést kaptak a játékosok, hiszen volt, aki a junior válogatott olaszországi tornáján vett részt, s volt, akinek itthon kellett edzenie. Fizikálisan nem lehet problémánk a fővárosiak ellen. Arra viszont fel kell készülnünk, hogy a mérkőzés elejétől maximális figyelemmel és határozottsággal teljesítenünk, hiszen csak így lehet esélyünk arra, hogy meglepetést okozzunk. Másnap pedig szinte ugyanezek a játékosok szerepelnek majd a junior bajnokság rájátszásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!