Sport

2015.06.22. 16:09

Mozgásban céloztak - Országos IPSC szituációs pisztoly lövészversenyt rendeztek a Dunaújvárosban

Dunaújváros - Országos IPSC szituációs pisztoly lövészversenyt rendeztek a dunaújvárosi lőtéren. Gazda Gábor tervei alapján a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület tagjai építették a hat pályát.

Jankó Árpád

A szövetség ezt jóváhagyta, és érkezhettek a nevezések. A pályákról csak annyit, hogy ötletesek, ravaszul kigondoltak, látványosak voltak. Különböző mozgások közben kellett lőni a különböző nehézségi fokú, közeli, távoli célokra. A szabályok betartását a versenyzők mögött kísérőként a bírók ügyelték. Figyelmeztetés, esetleg kizárás is előfordulhat ezeken a lövészversenyeken. A dunaújvárosiak fantáziáját, előkészítő munkáját dicséri, hogy a magyar élmezőny lövészei tudomást szerezve a pályákról, azonnal ráharaptak , és magyar bajnoktól, az elitbe tartozó, valamint régi, jó nevű lövészek is regisztráltak a versenyre. A dunaújvárosi hét tagú csapat névsora: Uhrik Ákos, Bak Róbert, Bor Norbert, Horváth Attila, Méninger János, Fekete Zsolt és Gazda Gábor.

A szituációs versenyen ötvenhét lövész indult. Megállás nélkül dörögtek a fegyverek tíz órától fél háromig. Ám nemcsak a találatok számítottak. Az öv, az öltözet, a felszerelés szabályossága is követelmény volt. Négy kategóriában lőttek a résztvevők.

A dobogó harmadik fokára került Gazda Gábor.

A Classik kategóriában első lett Bakonyi András (Budapest), második Sötét Gábor (Szeged). Open: 1. Krétai Levente, 2. Maczeovics Zoltán. Egy-egy pályára kilencet, tizenhatot, huszonegyet, a legtöbbet pedig egy célnál: harminckettőt kellett lőni. A harmadik kategória a gyári fegyverek csoportja volt (kisebb tárral), amelyben Csaplár Balázs végzett az első helyen. Második lett Salamon Tímea, aki a rendőrségi szituációs lövész világbajnokságon az első helyen végzett magyar csapat tagja volt, és ezenkívül még nyert egy aranyérmet. A harmadik helyet Czabán László szerezte meg. A standardban, a negyedik kategóriában, az eredeti fegyverek számában első lett Szalai László, második helyen Papp Roland, a harmadik helyen pedig a dunaújvárosi Gazda Gábor végzett. Uhrik Ákos a hatodik helyet szerezte meg.

A dunaújvárosi különítmény: Gazda Gábor, Bak Róbert, Bor Norbert, Fehér Miklós, Horváth Attila, Méninger János, Uhrik Ákos, Vitályos Sándor.

A nagyszerűen sikerült országos verseny is segít abban, hogy a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület a legjobb magyar klubok közé verekedje be magát. Az máris biztos, hogy a magyar sportlövők legjobbjai ezután is megjelennek majd Dunaújvárosban. Megígérték.

Július 4-én ismét lesz szituációs lövészverseny a dunaújvárosi lőtéren, amelyen a hat pályát ismét Gazda Gábor tervezi, és fel is építi a dunaújvárosi klub égisze alatt. Ezen a Gazda-féle versenyen már nemcsak hazai lövészek vesznek részt, de jelezte érkezését a Szlovákiából Tibor Vincze is. A műfaj: sörétes puska lövészet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!