Sport

2016.12.21. 19:15

Mozogni és játszani nagyon jó dolog

Dunaújváros - Nemcsak a fiatalabb korosztálynak rendeznek rendszeresen versenyeket a tollaslabda sportág vezetői, hanem gondolnak a idősebbekre is. Budapesten rendezték meg a senior Magyar Bajnokságot a harmincöt év feletti játékosoknak.

Jankó Árpád

Dunaújvárost négy tollaslabdázó képviselte. Dóber-Fülöp Anita-Mészáros Attila a Danubius KSE versenyzői műanyaglabdás vegyes páros kategóriában versenyeztek. Varga Gabriella-Jakab János az egyesület edzői szintén vegyes párosban szerepeltek. Két éremmel sikerült hazatérniük. Jakab János férfi egyéniben plusz ötvenes kategóriában ezüstérmes lett. Varga Gabriella pedig a plusz negyvenötben aranyérmet szerzett.

A fiatalok Seregélyesen versenyeztek. Az országos D kategóriás ranglistaversenyt rendezték meg igazolt utánpótláskorú sportolók számára U9-U15 kategóriában. A dunaújvárosi egyesületet hat sportoló képviselte, és minden induló éremmel jött haza.

Varga Gabriella, Vagyóczki Dávid, Vagyóczki Roland, Dobrovitz-Barabás Zoltán, Kovács Nikolett, Borbély Hanna, Jakab János Fotó: Zsedrovits Enikő

Eredmények: U9 fiú egyéniben Vagyóczki Roland, U13 fiú egyéniben Nagy Bence, U13 leány egyéniben Csomor-Németh Lili és az U15 leány egyéniben Borbély Hanna bronzérmes lett. Borbély Hanna U13 leány párosban ezüstérmet is szerzett. U13 leány párosban Borbély Hanna-Csomor-Németh Lili ezüstérmet, az U15.ben leánypárosban pedig bronzérmet harcolt ki. A Nagy Bence-Vagyóczki Dávid fiúpáros (U13) ezüstérmet nyert, Dobrovitz-Barabás Zoltán az érdi Kis-Kasza Miklóssal aranyérmes lett. A Nagy Bence-Vagyóczki Dávid (U15) fiúpárosban kapott még egy bronzérmet is. Dobrovitz-Barabás Zoltán más egyesületi tollaslabdázóval lett ezüstérmes.

Már a Mikulás Kupa is hagyományos viadal a Danubius egyesületben. Ezt is Seregélyesen rendezték meg. A következő dunaújvárosi tollasozók indultak a viadalon: Nagy Noel, Kákony Marcell, Fülöp Bence, Tóth András, Friedl Ádám, Benedeczki Anikó, Tóth Tibor. A végeredmény: két érem. Nagy Noel a Csöppök kategóriájában a második helyen végzett. Fülöp Bence C kategóriában a harmadik lett.

Tollaslabda-összeállításunk még nem teljes. December 18-án a Danubius KSE három sportolója, Csomor-Németh Lili, Rostási Tibor és Csomor Péter a fővárosban versenyzett a Kispesti Tollaslabda Hétvége elnevezésű országos amatőr versenyen. A dunaújvárosiak több mérkőzést is nyertek, bár most érmet nem sikerült szerezniük.
Amint látható, szorgalmas munka folyik a Danubius sportegyesületben. Jakab János vezetőedző is elégedett a tanítványok eredményeivel.

- Sok versenyen indulunk, mert ezek a fejlődést segítik. Szépen teljesítettek most az őszi évadban is a gyerekek, pedig gondjaink vannak, nem is kevés. Az edzéslehetőségeink a teremhiány miatt nem ideálisak, jó volna, ha a már megírt pályázatok egyikével tudnánk nyerni. És lehetnénk többen is, vagyis változatlanul várjuk a gyerekeket és a fiatalokat. Már olimpiai sportág a tollaslabda, támogatni kellene. Mindezek ellenére a Danubius KSE masszív, a jók mezőnyében versenyez, és ez öröm - mondta Jakab János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!