Sport

2017.03.03. 18:55

Könyökműtét után - Gurisatti Gyula pecabotra cseréli a sportpisztolyt

A decemberi könyökműtéte után Gurisatti Gyula már ott tart, hogy a sok-sok edzést követően elindult az év első világkupáján.

Jankó Árpád

Az Arab Emirátusokban, egy sivatagi városban, Al Ainban rendezték meg a versenyt. Gurisatti Gyula, ahogy azt már megszoktuk tőle a teljes versenyprogramban indult. Ezek voltak: a gyorstüzelő légpisztoly, a 25 méteres gyorstüzelő sportpisztoly, a 60 lövéses 10 méteres légpisztoly és a 60 lövéses 50 méteres szabadpisztoly, azaz összesen négy szám.

- Valóban általában minden számban lövök a versenyeken. Ezúttal Tatán edzőtáboroztam, ott készültem fel a viadalra. Bevallom, idény eleji a formám, amolyan visszaszokás jellege volt ennek a versenynek a decemberi műtétem után.

Gurisatti Gyula a második, győztes az ukrán Denysiuk Olegsii, és harmadik a svéd Norberg Joackim
Fotó: amatőr felvétel

- Soha rosszabb visszaszokást, hiszen a 25 méteres gyorstüzelő sportpisztoly számban ezüstérmet szerzett...

- Február 20-ától egy hétig tartott a verseny. Sok induló érkezett az év első világkupájára, összesen százhúszan. Ez a második helyem mini kvalifikációnak számít, mivel muszáj a szinteket meglőni. Most már huszonnégyet kell lőni az aranyéremért. Egy kisebb zavarral indult a szám, mert rossz vezényszót használt az indító. De a döntőben a negyedik sorozat után már a második helyen álltam. Nagy csatát vívtunk a svéd versenyzővel az aranyéremért. Végül megmaradt a ezüstérem, és egy ukrán nyert. Izgalmas verseny volt, nagyon élveztem. Az új szabályok azt eredményezték, hogy a szerencse már kevesebb szerepet kap, a sok edzés, a munka a döntő a vetélkedésen. Négy versenynap volt, s bevallom, a végére elfáradtam. Egyszóval: jól indult az évem. Öröm, hogy Dávid Krisztina a nők mezőnyében nyert egy világcsúcsot.

- Mire jogosítja majd a megszerzett második hely?

- Ennek az ezüstéremnek nagyon örülök, mert ezzel az eredménnyel már indulhatok a világbajnokságon, amelyet Dél-Koreában rendeznek meg. A következő világkupa pedig Hannoverben lesz május elején. Ezen a viadalon is minden számban szeretnék versenyezni. Addig még sok időm van a felkészülésre, éppen ezért a sporthorgászatra koncentrálok. Szerbiában lesz a horgász-világbajnokság, és a magyar válogatott tagjaként szeretnék érmes helyet szerezni. Csapat- és egyéni verseny is lesz. Tehát erre is edzeni, gyakorolni, készülni kell. Negyven rivális horgász lesz az ellenfelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!