Sport

2016.09.25. 21:00

Munkás mérkőzés volt: A Kohász régen látott nagy akarattal védekezett

Dunaújváros - Komoly önbizalommal érkezett Dunaújvárosba Deli Rita kézilabdacsapata. A megyeszékhely női gárdájában egyénenként nagy sztárok kaptak helyet, s játéktudásukat az EHF-kupában elért , lengyelek elleni kettős győzelemmel is bemutatták.

Jankó Árpád

Egyetlen fájdalmas eseményüket a térdszalag-szakadást elszenvedett nagyszerű beállójuk, Mayer Szabina kényszerű hiányzása jelentette. Több évig csak toporgott a megyeszékhely együttese, mert vagy a pénz hiányzott, vagy nem voltak kellő tudású játékosaik. Úgy látszik, ezúttal merészet álmodhat az Alba Fehérvár KC, mert mindkét feltétel adott. Ugyanakkor a bajnoki rajton sikerélményt szerzett dunaújvárosi gárda jó kedvű heti munka után a hazai szurkolók biztatásában és a csapategységben bízott.

D. Kohász - Fehérvár KC 24-20 (12-12)

Dunaújváros Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Pech, Vágvölgyi.

D. Kohász: Oguntoye - Dávid-Azari 5, Kovács Anna 8 (4), Szalai, Cifra 2, Micijevic 3, Rácz-Vincze 2. Csere: Molnár 1, Termány 1, Hornyák B. 2 (1), Nick, Takács D. Edző: Zdravko Zovko.

Fehérvár: Herr O. - Piedade 2, Zsivkovics 1, Hajduch 3, Bandelier 4, Mendy 5, (1), Pelczéder. Csere: Sipeki (kapus), Tilinger 1 (1), Kazai 1, Djordjevszka 3 (1), Hudra. Edző: Deli Rita.

Kiállítások: 2, illetve 6 perc. Hétméteresek: 5/5, illetve 3/2.

A már megbeszélt fehérvári játékerősségnek megfelelőlően a vendégek sztárjai komoly előnyt szereztek (2-5). Nagy erőfeszítésbe került, hogy a hazaiak lépést tartsanak Tilingerékkel. Bár jól védekezett a Kohász, Oguntoye remekelt a kapuban, a támadásokba becsúszott hibák, a ziccerek kimaradása miatt egészen a 24. percig vezetett a vendéggárda. Ekkor a fiatal Hornyák Bernadett kiegyenlített (9-9). De először csak a 29. percben sikerült fordítani (12-11).

 

Dávid-Azari Fruzsina ismét kiválóan kézilabdázott. A dán szövetségi kapitány, Kim Rasmussen a Fraditól délebbre is kereshetne remekül játszó jobbszélsőt. Talán ha ellátogatna Dunaújvárosba...  Fotó: Ady Géza

A szünetben a kilencszáz néző tapsolhatott a dunaújvárosi olimpikonoknak, edzőiknek, akik ajándékot kaptak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiától. Dr. Dorkota Lajos alapítványi elnök, Radulovics Bojana és Szemenyei István, a DKKA ügyvezetője, igazgatója adta át az ajándékot Kovács Zsófia tornásznak, Kasó Orsolya és Garda Krisztina vízilabdázóknak, Takács Krisztián úszónak. Hajdu Jonatán kenus nem tudott részt venni az ünnepségen. Közel ezer ember vastapsa köszöntötte a kiváló dunaújvárosi sportolókat. A második félidő elején a Kohásznak, ha nehezen is, de sikerült több gólra növelni az előnyét. Elkezdődött egy nagy rohanás mindkét oldalon, és jött Micijevic gólja, s ezzel hárommal vezetett a hazai együttes (17-14). Ettől kezdve csakis az előny megtartása volt a fő cél. Bár a fehérvári igyekezet révén fogyott az előny, 20-19-nél megállt a légiós gépezet. A szenzációsan kézilabdázó Dávid-Azari Fruzsina utolsó percben dobott találata, Oguntoye Viktória sorozatban bemutatott bravúrjai révén már behozhatatlan lett a hazai fölény (24-20). Óriási izgalmak közepette, nagy csatában győzedelmeskedett a Kohász, elsősorban nagyszerű védekezésének köszönhetően.

Zdravko Zovko: - Az első félidőben csak a védekezéssel voltam elégedett. Fordulást követően még nagyobb akarattal játszottunk, és akkor már támadásban is jobbak voltunk.

Deli Rita: - Nekünk ez volt a rajt a bajnokságban. Még nem működik a csapat tökéletesen. Ráadásul elvesztettük Mayer Szabina beállónkat, őt nem könnyű pótolni. De új csapatot formálunk.

Radulovics Bojana szakmai igazgató: - Ezért a győzelemért nagyon megdolgoztunk. Bírtuk erővel. Jól védekeztünk,

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!