Sport

2013.05.10. 19:35

Nagy csata után itt az előny

Nagyon izgalmas mérkőzésen végül 9-7-es győzelmet aratott pénteken este a BVSC felett a Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors női vízilabda-csapata a harmadik helyért rendezett párharc nyitányán.

Agárdy Csaba

A bajnoki bronzéremért zajló párharc első felvonását hazai medencében kezdte a dunaújvárosi csapat. A lányok élni szerettek volna pályaelőnyükkel, méghozzá győzelemmel ez sikerült is!

DF-MM _ BVSC Zugló 9-7
(2-1, 2-1, 2-3, 3-2)

Dunaújváros, 300 néző. Vezette: Vogel, Molnár. DF-MM: Kasó _ Menczinger, Gurisatti 2, Horváth 3, Ziegler 2, Poszkoli 1, Polák. Csere: Ács 1, Andresz, Szilágyi, Tóth. Vezetőedző: Mihók Attila. BVSC: Szilágyi _ Illés A., Szmodics, Kisteleki H. 3, Takács, Illés H., Kele 1. Csere: Szabó, Ritz 1, Mészáros, Bors 1, Farkas 1, Tamás. Vezetőedző: Petrovics Mátyás. Gól emberelőnyből: 13/5, illetve 10/3. Gól ötméteresből: 0/0, illetve 0/0.



Az első negyed hazai góllal kezdődött, Horváth találata után Gurisatti már kettőre növelte az előnyt. Az etap végén azonban a vendégek is bevették Kasó kapuját. A második felvonásban három percig egyik fél sem tudott betalálni, ekkor ismét Horváth zörgette meg a hálót, de az öröm nem sokáig tartott, mert Kisteleki is beköszönt. Ziegler távoli bombája újra a kétfás hazai előnyt jelentette (4-2). A harmadik negyed végére közelebb került a BVSC a hazaiakhoz, nyolc perc után újra csak egy találat volt a DF előnye, ráadásul az egyik kezdőt, Polákot, cserével végleg kiállították. Állítólag szövegelt.

A zárónegyed nem kezdődött jól, mert Kisteleki révén először egyenlítettek a vendégek (6-6), de öt perccel a lefújás előtt sem dőlt még el semmi (7-7). A főiskolások menet közben elveszítették a kipontozódott Andreszt. A lelátón pedig igencsak paprikás lett a hangulat, a játékvezetők érdekes ítéletei miatt. Poszkoli Rita a legjobbkor szerezte meg első gólját, Kasó védései és a remek blokkoknak köszönhetően úgy fordultunk az utolsó percre, hogy az eredmény nem változott. Hazai támadásnál Mihók időkérése után Ács lövése túlcsorgott a gólvonalon, aminek az edző hatalmas ugrálással örült a parton már tudta, hogy megvan az első... Folytatás szerdán Budapesten.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!