Sport

2017.05.22. 19:35

Nagy csatában győzötta Győr, ezzel újra bajnok

GYŐR A futsal élvonal rájátszásában csúcsrangadót játszott hétfőn este az első helyen álló Rába ETO, valamint az őt követő Dunaferr DUE-Renalpin FC gárdája. A tét nem volt kicsi: a hazaiak sikerük esetén megszerzik a bajnoki címet.

Jankó Árpád

Éppen ezért nagyon komolyan készült a Rába ETO a meccsre, különösen, hogy egyedül a Dunaferr tudott pontokat rabolni tőlük egy döntetlennel a rájátszásban.

- A hétfő nagy nap lehet a számunkra. Csak magunkra koncentrálunk, és amennyiben nyernénk, gyakorlatilag bajnokok lehetünk. Biztos vagyok benne, hogy óriási meccs következik, nem fogja könnyen adni magát a Dunaferr, hiszen nagyon erős csapattal rendelkezik. Mi a győzelemért fogunk dolgozni, de szükség lesz most minden szurkolónkra is - fogalmazott a meccs előtt a győriek spanyol mestere, Marcos Angulo.

Hosszú Ádámék (20) nem tudták megakadályozni a bajnokavatást, de a második hely sorsa továbbra is a saját kezükben van, miután az őket követő Berettyóújfalu döntetlent játszott 

Nos, a kiváló hangulatú meccs egyből győri rohamokkal kezdődött, de Reveland rendre a helyén volt. A folytatásban is neki akadt több dolga, majd Németh egy kontra után lőtt mellé. A 15. percben Fekete hagyott ki nagy ziccert, és az utolsó percekben is kimaradt több dunaújvárosi lehetőség.

Nagyon rosszul kezdődött a második félidő a számunkra, ugyanis egy szerencsétlen szituáció után vezetést szerzett az ETO, miután Horváthról saját hálójába került a labda. Hatalmas iramban folytatódott tovább a mérkőzés, a kapuk felváltva forogtak veszélybe, mígnem a 34. percben Horváth javította hibáját és egyenlített egy álomakció után. Teljesen nyílt sisakos küzdelem alakult ki a végjátékra, amikor egy szögletet követően ismét a győriek kerültek előnybe. Az utolsó percben már vészkapussal támadtunk, de nem sikerült újabb gól szerezni, ezzel az utolsó másodpercig kiélezett küzdelemben nyertek a győriek, akik rögvest bajnoki címük ünneplésébe kezdtek.

Mivel a tegnapi fordulóban a harmadik Berettyóújfalu csak 1-1-et játszott a Haladással, így a Dunaferr egy pont előnnyel maradt a második.

Rába ETO - Dunaferr DUE Renalpin FC 2-1 (0-0)

 

Győr, 500 néző. Vezette: Farkas, Kovács, Leél-Őssy

 

Rába ETO FC: Matkovics - Rei Oura, Constantino, Calvo, Seidler. Csere: Tóth, Végh, Gémesi, Harnisch, Vas, Sáhó, Dávid, Drahovsky, Bognár. Vezetőedző: Marcos Angulo.

 

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland - Németh, Horváth, Klacsák, Fekete. Csere: Varsányi, Fridrich, Schrancz, Varga, Gorjanácz, Hosszú, Csányi, Józsa. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

 

Gólszerző: Horváth (öngól 22. perc), Seidler (37.), illetve Horváth (34.).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!