Sport

2015.09.24. 17:38

Szombaton rendezik a kajak-kenu Dunaferr Kupát

Dunaújváros - Az ország egyik legnagyobb, több mint három évtizedes múlttal rendelkező kajak-kenu versenyét, a Dunaferr Kupát szombaton rendezik meg a kikötői öbölben.

Gallai Péter

A nagyszabású seregszemlére - amely 10-től 18 óráig tart - végül az ország huszonegy klubjának versenyzői lesznek jelen, a mezőny pedig igazán impozáns, például férfi kajakban lesz 48 indulót felvonultató futam is.

Mint az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Pető Zsolt, a szakosztály elnöke elmondta, gyakorlatilag forrni fog az öbölben a víz: - A versenyen, ami egy nagyon fontos és látványos városi esemény, minden korosztály részt vesz, a legkisebbektől a felnőttekig.

Ám nem csak ezért lesz érdemes kilátogatni, ugyanis az eseménnyel egyidőben a szakosztály nyílt napot is tart, amelyre várnak minden érdeklődőt a csónakházba. Itt meg lehet ismerkedni az összes edzővel, bátran lehet kérdezni és kipróbálni a kajakokat, kenukat, vagy a sárkányhajót, viszünk oda elegendő felszerelést. Természetesen megfelelő felügyelettel és mentőmellényben engedjük a vízre a gyerekeket. Az a célunk, minél többen jöjjenek, nézzék meg mi is ez a sportág, ismerjenek meg minket. A sportágválasztón is nagyon népszerűek voltunk, s most ez is egy újabb lehetőség, elsősorban a hét-tizenegy éves gyerekeket várjuk.

Pető Zsolt hozzátette, hogy a kajak-kenu kőkemény versenysport, de szeretnének szabadidős csoportot is létrehozni, hiszen nem mindenki lesz olyan sikeres, vagy nem bírja a terhelést. Ám ebben a formában szeretnének velük tovább foglalkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!