Sport

2015.12.08. 16:55

Nagy pofonok vidéke

Dunaújváros - Egyre izmosodó életjeleket ad helyi ökölvívósport. Teljes fordulatszámon pörög a pofongyár a Patyolat udvarban a Fox Sportegyesület bázisán.

Szabó Szabolcs

- Nem is olyan rég még áldatlan állapotok uralkodtak itt, patkányok futkároztak körbe-körbe. Kemény munkával és a támogatóinknak köszönhetően sikerül felújítanunk a termek és beszerezni a szükséges eszközöket, így a hivatalos szabványoknak megfelelő ringet is - mutat körbe a Patyolat udvar egyik épületrészében kialakított edzőtermében Sulák András komoly sportmúlttal bíró profi ökölvívó, aki a Fox Sportegyesület box-szakosztályát irányítja.

- A legfiatalabb sportolónk 7, míg a legidősebb majd 50 éves. A legutóbbi Mikulás Kupán 12 egyesület 60 versenyzője bunyózott nálunk. Célunk, hogy minél előbb bekapcsolódjunk a sportág országos vérkeringésébe és a lehető legtöbb versenyen elinduljanak a tehetséges fiataljaink - fogalmazott lapunknak Sulák András, akinek munkáját a neves tréner, a Paksról érkezett Szakály Sándor is segíti.

Ilyen is a box... Csapatkép tréning után - A Fox Sportegyesület tagsága a közelmúltban avatta fel az edzőterem új ringjét
Fotó: Zsedrovits Enikő

A Fox Sportegyesület másik alappillére a brazil jiu jitsu szakosztály, amelyet Gyetvai Balázs igazgat. A madocsai születésű Sulák András 1989-ben kezdett boxolni, az akkor az ország egyik legjobb és legtehetősebb egyesületének számító paksi klubnál.

– Rengeteg köszönhetek ennek a sportágnak és szeretném mindezt az értékeket megmutatni és átadni a fiataloknak. Talán már kevesen emlékeznek rá, de a múlt század ’70-es éveiben nagyon komoly eredményeket szállító ökölvívó-szakosztály működött Dunaújvárosban, a Kohász védőszárnyai alatt. A paksi ökölvívó sport a ’80-as évek közepén kezdett fejlődni és az ország egyik meghatározó bázisa lett – említi a sportágban Csubi néven ismert versenyző/tréner, aki a tolnai városból a ’90-es években a fővárosi Vasasba tette át székhelyét. Ez nem bizonyult a legjobb választásnak, később némileg eltávolodott a sportágtól, majd civil munkája miatt a múlt évben költözött Dunaújvárosba és elhatározta, fiatalokkal kíván foglalkozni. Közben a ringben is reaktivizálta magát. A helyi közönség legutóbb a nyári küzdősport gálán láthatta, és Sulák András ringbe száll a a szombaton helyi sportcsarnokban jelentkező profi boxgálán is. A Felix Promotion által szervezett boxrandevú keretében egy  négy résztvevős félnehézsúlyú torna is várja a szurkolókat, amely Sulák András, Kis Máté, Bilisánszky Dániel és Török Ferenc egy este alatt dönti el, hogy ki közülük a legjobb a dunaújvárosi csarnokban felállított ringben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!