Sport

2013.10.27. 20:35

Nagy siker volt a kézilabdázók Üstökös Kupája

Nagy siker volt a IX. Üstökös Kupa. Az utánpótlás lány-és fiú kézilabdacsapatok az ország minden szegletéből eljöttek a dunaújvárosi tornára.

Jankó Árpád

A népszerűség sok mindennek köszönhető. Egyrészt a rendezés kiváló, a fogadtatás barátságos, jó meccseket lehet játszani, és a torna remek felkészülést jelent az országos bajnokságokra is.

A hangulat pedig fantasztikus ilyenkor a csarnokban. Több száz gyerek, szülők, ismerősök szurkolnak a kedvenc csapatuknak. S a nyertesnek fülig ér a szája, a vesztesnél pedig eltörik a mécses. Szakemberek, edzők is találkoznak egymással, hiszen mindenki kíváncsi a másik klub együtteseinek játékára. Kissé fellengzősen kijelenthetjük, ilyen tornákon lehet lemérni, mire számíthat a magyar férfi, női kézilabda sportág hat-hét év múlva.


A veszprémi Fazekas Nándor, több mint kétszázszoros válogatott kapus is elhozta fiúcsapatát. Az U10-eseknél meg is nyerték a tornát.

- Az Éles Kézi Suliban edzősködöm. Örülünk a győzelemnek, mert ilyen korban kell az alapokra megtanítani a gyerekeket, és a sikerélmény motivál. Kiszabadulnak az edzőteremből, és jó ellenfelekkel játszhatnak. Úgy látom, hogy az egyre szaporodó akadémiák, kézisulik országszerte segíthetik a kézilabda fejlődését. Ezt bizonyítja az Üstökös Kupa is.


Két dunaújvárosi edző is a torna szakmai értékéről beszélt.

Horváth Tibor: - Egy ilyen tornán lemérhetjük, hogy mi hol állunk. Örülök, hogy kiálljuk az összehasonlítás próbáját.

Rapatyi Tamás: - Látható, hogy a sportág egyik központja a mi akadémiánk, s ez jó érzés. Komoly szakmai értéke is volt a mostani Üstökös Kupának.

A dunaújvárosi U12-es csapat edzője, Meggyes Rita a Fradi elleni kétgólos vereséget sajnálja, a többi mérkőzést megnyerték a lányai. Második helyen végeztek.

- Nagyon jól játszottunk, kár, hogy a játékvezetés kissé egyoldalúra sikerült, de a második hely is szép eredmény. A látottak alapján bizakodó vagyok, a gyermek bajnokságon az első-harmadik helyre várom a lányokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!