Sport

2016.07.04. 18:15

Nagyon büszkék a diákokra

Dunaújváros - Hazaérkezett a június 25. és július 3. között Belgrádban megrendezett ISF iskolai röplabda világbajnokságról a hazánkat képviselő Hild szakközépiskola együttese.

Gróf András

A dunaújvárosiak a harmincnégy együttes közül a tizedik helyen végeztek, ami kiváló teljesítmény, hiszen a résztvevő országok közül tizenhat a komplett korosztályos válogatottjával állt rajthoz. Ez azért lényeges, mivel a gárdákban csak azok a játékosok szerepelhettek, akik az adott középiskola tanulói. Az újvárosiak csapatvezetője Engyel László volt, aki a következőképpen értékelte az együttes teljesítményét.

A Magyarországot képviselő Hild szakközépiskola csapata. Álló sor balról jobbra: Szücs Ákos (edző), Szabó Péter, Kalmár Ákos, Kiss Marci, Kun Benedek, Csizmadia Tamás, Bohnicsek Szilveszter (csapatkapitány), Kövessy Balázs (másodedző). Első sor: Móró Ákos, Novokrescsenszkov Viktor, Hartyányi Gergő, Vajda Attila, Koch Adolf, Ihász Benett Fotó: amatőr felvétel

- Már az is örömre adott okot, hogy a tavalyi, portugáliai világbajnokság után, az idén újból részt vehettünk a megmérettetésen. A versenyre attól kezdve készültünk, hogy megtudtuk, a közeli Belgrád ad otthont a középiskolások világbajnokságának. Nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre, hiszen a hihetetlenül erős mezőnyben remekül helyt álltak. Dunaújváros számára azért fontos ez a tizedik hely, mivel a mi csapatunk tagjai kizárólag a Dunaferr Sportegyesületben nevelkednek, játszanak. Összejött az a kifejezetten erős mezőny, amelyre előzetesen számítottunk. Játszottunk többek között azzal a spanyol csapattal, akik végül a törökök mögött a másodikak lettek. Büszkék vagyunk arra is, hogy ellenük csak szoros csatában szenvedtünk vereséget. Ebből kitűnik, milyen kiegyenlített volt az a mezőny, amelynek a felét a korosztályos nemzeti válogatottak adták. Közülük többen ezzel a tornával készültek fel a hamarosan kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre. Az, hogy nem sikerült egy hellyel előrébb végezni csupán azon múlt, hogy az olaszok mentálisan jobban bírták ellenünk a meccset. A világbajnokság egyébként a csapat számára hatalmas élmény volt, hiszen a fiatalok számos új barátra leltek, így többek között a törökökre, akikkel reményeink szerint a szövetségen keresztül tovább folytatódhat a kapcsolatépítés. Büszkék lehetünk a fiúkra azért is, mert a torna során igazi csapatként dolgoztak, akik figyeltek a vezetőség és az edző kéréseire. Látszott a fejlődés lehetőségének útja is, ahhoz azonban a tanulás szempontjából akadémiai szinten kellene összevonni diákjainkat, ezzel együtt fejleszteni a technikai eszközökből adódó lemaradásunkat. Külön szeretném megköszönni dr. Kun László segítségét, aki mint édesapa, és egyben, mint veterán röplabda világbajnok kísért el minket, aki a szervezőkkel való kapcsolattartás során mindent megtett csapatunkért. Bízom abban, hogy a következő években is részesei lehetünk ennek a nagyszerű rendezvénynek.

A világbajnokságon Szűcs Ákos látta el az edzői feladatokat, aki szintén csak elismeréssel szólhat a fiúkról, hiszen attól függetlenül, hogy a Dunaferr SE színeiben csapattársak, most mindenben megfogadták tanácsait, utasításait.

A csoportmérkőzéseken Hollandiát és Horvátországot egyaránt 2:0-ra verte a gárda, míg Tajvantól ugyanilyen arányban szenvedett vereséget. A legjobb nyolc közé kerülésért Spanyolország volt az ellenfél, akik 2:0-ra diadalmaskodtak. A 9-12. közé jutásért Németországot és Szlovákiát is 2:0-ra verték a mieink. A 9-10. helyért vívott csatában azonban 2:0-ra alul maradtak az Olaszország ellen vívott összecsapáson. A világbajnokságon dobogón végzett csapatok sorrendje: 1. Törökország, 2. Spanyolország, 3. Irán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!