Sport

2013.07.16. 22:00

Nagyon szép ez az ezüst

Kazany - Az egyetemi világjátékok, az Universiade női vízilabda-tornájának döntőjét vívta kedden este a magyar és az orosz válogatott, amelyet végül a jóval esélyesebb hazaiak nyertek meg.

Gallai Péter

A franciák elleni döntetlent leszámítva, többi riválisát erőn felül teljesítve sorra legyőzte Kelemen Attila csapata az olimpia utáni legnagyobb sporteseményen: az amerikai, az ausztrál, a japán és a kanadai válogatott is meghajolt a mieink előtt. A legutolsó feladat a torna döntőjében egyben a legnehezebb is volt, hiszen kedden az a házigazda orosz csapat várt a dunaújvárosi Csabai Dórával felálló válogatottra, amelyet eddig megszorítani sem tudott senki.

A szövetségi kapitány a finálé előtt így vélekedett: - Ők az örökmozgó játékukat fogják játszani, a támadásaik végét kell megakadályoznunk. A mieinket pedig az utolsó tíz másodpercig kell kialakítani, utána a visszazárása kell koncentrálni. Sokszor játszottunk az oroszokkal, nem fognak meglepetést okozni. Amennyiben okosan vízilabdázunk, akkor játszhatunk egy nagyon jó meccset, ha nem, akkor sajnos beleszaladhatunk egy nagyobb zakóba, mert a lefordulásokban kegyetlenül pontosak. Mint minden csapat, ők is verhetőek, és mi az aranyéremért jöttünk.

 

Kelemen Attila csapata kedden ezüstérmet szerzett az oroszországi Universiadén, miután a döntőben kikapott a házigazdáktól (Fotó: www.kazan2013.ru)

 

 

Oroszország -Magyarország
18-11 (6-4, 6-2, 1-1, 5-4)

Oroszország: Karnaukh - Prokofyeva 3, Antonova A. 1, Lisunova 6, Zelentsova 1, Beliaeva 4, Ivanova 2. Csere: Ustukhina (kapus), Antonova D., Karimova 1, Grineva, Perfilieva,

Magyarország: Gangl - Csabai 2, Kisteleki 4, Gémes 2, Dalmády Sz. 1, Somhegyi, Hevesi. Csere: Gundl (kapus), Dalmády P., Pócsi 1, Kocsis, Zajácz 1, Árkosy.

A DF-MM játékosa, Csabai Dóra gólja nyitotta az aranymeccset, amire egymás után négy orosz felelet érkezett, majd Gémes törte meg a magyar szünetet, a negyed végére pedig kettőre csökkent a mieink hátránya. A második felvonás nagyon rosszul sikerült, a hazai alakulat három emberelőnyös és egy büntetőből szerzett gól mellett Prokofyeva révén még akcióból is betalált. A másik oldalon csak Kisteleki Hanna tudta kétszer bevenni az orosz kaput (12-6). A harmadik nyolc percben inkább a küzdelem dominált, de legalább sikerült elérni, hogy ne nőjön tovább a lányok hátránya. A záró felvonásban abban továbbra sem változott a játék képe, hogy a szbornaja sorra kapta az emberelőnyöket, persze ilyenkor már könnyebben jutott a magyaroknak is egy-egy fór, de ez már sajnos nem számított.

A hazai közönség előtt szereplő, komplett világbajnoki csapattal felálló oroszok esélyeshez méltóan szerezték meg az aranyérmet, de természetesen az ezüstérem miatt minden elismerés a remekül szereplő magyar válogatottnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!