Sport

2017.04.09. 18:05

Nagyszerű formában - Kovács Zsófia erősebb gyakorlatokkal versenyzett

Kiskunfélegyháza - A Matolay-emlékversenyen a női tornászok között rendezett csapatbajnokság első fordulóját a Dunaferr SE tornászai nyerték meg. Ez nagyon nagy sikernek számít.

Jankó Árpád

Vagyis a szuper csb-n a Dunaferr vezet. Kovács Zsófia pedig címvédőként szerepelt a versenyen. A női nemzetközi emlékverseny csapatversenyét pedig a Postás SE nyerte meg. Tehát versenyben, programban gazdag hét végéje volt a női tornászoknak. A felnőtteknél Kovács Zsófia, az ifjúságiaknál Bácskay Csenge, a serdülőknél Szilágyi Nikolett végzett az első helyen az összetettben. Zsófia egyéni összetettben 56,202 pontot szerzett a felnőttek között. Második lett a szlovák Mokosova Barbara, a harmadik helyen végzett a Győri AC tornásza Fehér Nóra.

A dunaújvárosi Kovács Zsófia nagyon sok munkával, gyakorlással készül az Európa-bajnokságra Fotó: Ady Géza

Szombat délután tehát kialakult a szuper csb első fordulójának eredménye. (A szabály szokás szerint a következő volt. Legalább egy felnőtt versenyzőnek kellett lenni a csapatban egy klubból, és a serdülőkig bárki alkothatta az együttest. A végeredményt pedig szerenként mindig a legjobb négy eredménye alapján állapították meg.) Ezekszerint tehát a legjobbak voltak a dunaújvárosiak, azaz a Dunaferr. Kovács Zsófia, Jakab Noémi, Halász Dóra Szimonetta, Miklós Dorina. Valamennyien hibátlanul szerepeltek. A második helyen a Postás, a harmadikon a KSI SE végzett. A női nemzetközi emlékverseny csapatversenyének eredménye: 1. Postás SE, 2. Szlovákia, 3. KSI SE. Vasárnap a három korosztály a szerenkénti döntőkben versenyzett. (Végeredmény lapzártánk után.) Egyébként Kiskunfélegyháza másodszor volt házigazdája a Matolay-emlékversenynek.

Kovács Zsófia az első nap versenyei után a következőket nyilatkozta:

- Nagyon jól sikerült a napom. Minden szerem megvolt. Tiszta gyakorlatokat mutattam be. Örülök, hogy felemáskorláton és ugrásban is az erősebb gyakorlatomat csináltam meg.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány: - Teljesen elégedett vagyok Kovács Zsófia teljesítményével. Jakab Noémi is szépen dolgozott. mind a négy szeren. Az Európa-bajnokságra utazó csapatunk negyedik tagját a Matolay-emlékverseny után fogom megnevezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!