Sport

2016.12.09. 21:40

Nagyszerű Janurik - Rá sem lehetett ismerni a magyar válogatottra

Malmö - Ahhoz, hogy a magyar női kézilabda-válogatott továbbjusson a középdöntőbe, legalább négy góllal kellett legyőznie Montenegró csapatát az Eb-n. Azt a válogatottat, amelyik híres a keménységéről, az agresszivitásáról, és amely teljesen átalakulóban van.

Jankó Árpád

Montenegró -Magyarország 14-21 (6-11)

Magyarország: Janurik - Lukács 2, Kovács 3, Görbicz 5, Klivinyi 3, Kisfaludy, Schatzl 4. Csere: Triscsuk 1, Hornyák 1, Szekeres, Bódi 1, Erdősi 1, Dombi. Edző: Kim Rasmussen.

A magyarok szövetségi kapitánya természetesen optimistán nyilatkozott a magyar csapat esélyéről.

- Ha úgy folytatjuk, ahogy a Dánia ellen kezdtünk, és lefutjuk a montenegróiakat, akkor van sanszunk. El kell kerülni a párharcokat. Megpróbáljuk majd szélre vinni a labdát - nyilatkozta.

Kisfaludy Anett szenzációsan védekezett a montenegróiak ellen. Támadásokban is részt vett  Fotó: Rasmus Terkelsen

Kiválóan kezdett a magyar csapat. Előnyt szerzett, amit meg is tudott tartani. A 24. percben végre háromra nőtt a fór (6-9). Ez főképp Janurik Kingának volt köszönhető, aki eksztázisban védett, és teljesen elbizonytalanította az ellenfél támadóit. A Ria, ria Hungária pedig zengett a csarnokban. A félidő végén már megvolt a közte négy: 6-11-ről folytatódott az izgalmas játék.

A második félidő elején volt egy kis megtorpanás, de nem tartott sokáig. Utána már kiválóan védekeztek Szekeresék, kellett is, mert 9-12-nél újból fel kellett építeni a négy emeletet . Schatzl és Kovács tett is ennek érdekében. Egyre kövérebbre hízott a magyar csapat előnye, és a hajrát 12-17-tel kezdték el a csapatok. Janurik továbbra is káprázatosan védett, s egy perccel a vége előtt Kovács Anna gólja már megnyugvást jelentett: 13-20. Schatzl még rápakolt egyet. Montenegró fel is adta a mérkőzés hajráját. Szinte végig vezetett a magyar válogatott. Nagyszerűen játszott. Megvan a középdöntő!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!