Sport

2014.01.12. 17:25

Nagyszerű játékkal nyert a Kohász

Dunaújváros - Szép látvány volt a tele csarnok. A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata vonzza a szurkolókat.

Jankó Árpád

Szombaton a Debrecen együttesét fogadta a dunaújvárosi gárda, a DVSC szerette volna megszakítani a Kohász nagyszerű sorozatát.

Dunaújvárosi Kohász - Debreceni VSC-TVP 32-21 (16-10)

D. Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Pech, Vágvölgyi.

D. Kohász: VIG HOSSZU 6, Gera 2, FERLING 4 (2), Takács D. 3, BULATH 6 (1), VINCZE 5. Csere: Csapó, Pisák (kapusok), RÁDL 3, Kővári, Palotás, KEMÉNY 3 (1), Takács F. , Vadász, Ács. E.: Mátéfi Eszter.

DVSC: Lajtos Slakta 2, Ábrahám 3, Sopronyi 2 (1), Valovics, KUDOR 7, Szilágyi. Csere: Makai (kapus), Barna, Karnik 2 (1), Varsányi 2, Karalyos, Vörös 1, Som 1, Bohus-Karnik, Siska 1. Edző: Varga József.

Kiállítás: 18, illetve 14 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 3/2.

A kezdés után azonnal tudatosította a hazai együttes a vendégekkel, hogy nincs esélye ezen az estén a pontszerzésre. A 10. percben már 7-3-ra vezetett a Kohász. Megállíthatatlanul tört előre. Remek zavaró védekezéssel, gyors lábmunkával, kemény ütközésekkel Vig Vivien kiváló védései után szereztek labdát Ferlingék, s a másik oldalon pedig ötletes támadások révén pompás gólokat dobtak. Lajtos kapusnak köze nem volt a labdához. Ez a kiváló játék fordulás után is folytatódott, s rövidesen felhangzott a közönség vastapsa. A végén már a parádéban részt vehettek a Kohász fiataljai is. Remek este volt!

A csapat egyik legjobbja Hosszu Boglárka volt, akinek személyes ügyet is jelentett a győzelem: Debrecenben az utolsó pillanatban nekem nem sikerült kiegyenlíteni, és most minden társam nagyon bíztatott a revánsra. S mivel az első helyzetemből gólt dobtam, teljesen felszabadultan kézilabdáztam a későbbiekben.

Mátéfi Eszter: Nagyon elégedett vagyok. Örülök, hogy a fiatalok is szerepeltek. Volt sebessége a játékunknak, parádés gólokat dobtunk, nagyszerűen védekeztünk, amihez remek kapusteljesítmény párosult. Minden játékosnak gratulálok, szurkolóinknak pedig köszönöm a fantasztikus buzdítást.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!