Sport

2013.11.11. 15:35

Tornagála: 9 klub küldte el tornászlányait a Dunaferr Kupára

Dunaújváros - Nagy siker volt a szombati tornagála a Dunaújváros Sportcsarnokban. Több országos egyesület is elküldte tornászlányait a Dunaferr Kupára.

Jankó Árpád

A hangulat minden évben fantasztikus. Szülők, nagyszülők, érdeklődők, szakemberek és a sok-sok gyönyörű dresszekben tornászó kislány élvezte most is ezt az egésznapos bemutatót.

Trenka János edző, az egyik házigazda is örült, hogy sok csapat érkezett Budapestről és vidékről, elfogadva a Dunaferr SE tornaszakosztály meghívását.

- Jól sikerült a gálánk. Remek csapatbemutatókat láttunk, talán az egyéni indulók lehettek volna többen. Mindenesetre látszik a sok munka eredménye. Tiszta mozdulatokat, erős gyakorlatokat mutattak be a résztvevők. A mi szakosztályunknál is tapasztalható évről évre a fejlődés. Az is nyilvánvaló, hogy csak ott lehet komoly versenyt tartani, ahol megfelelő a csatlakozó iskolarendszer, és rendelkezik a klub megfelelő teremmel, felszereléssel. Előrelépést jelentene az is, ha ezek a versenyek nemzetközi rendezvényekké válnának.

Ezek tervek, de szombaton is láthattuk, hogy minden induló csapatban vannak ügyes, tehetséges gyerekek.

Balzsayné Tünde a KSI tornaedzője, a világbajnok ökölvívónk felesége is nagyszerű versenynek tartotta a dunaújvárosiak kupáját.

- Különösen azt látom jó ötletnek, hogy már az óvodások is szerepelhetnek. Nagyon élvezték a dunaújvárosi kirándulást a gyerekeim.

Megható pillanatokból is bővelkedett a viadal. Szőke Nóra, dunaújvárosi edző együtt könnyezett örömében az első helyen végzett csapatának tagjaival.

A torna ragyogó napja volt ez a szombat kilenc egyesület gyermekei, szakemberei számára.

Eredmények. Ifjúsági II. o. csapatverseny: 1. Dunaferr SE (Stocker Abigél, Körtés Kora, Badics Vanessza, Bedőcs Réka). Egyéni, I. korcsoport: 1. Markovits Mirtill (Dunaferr), 2, Badics Charlotte (Dunaferr), 3. Fülöp Anna (FTC). Ugrás: 1. Badics Charlotte, . Felemáskorlát: 1. Markovits Mirtill. Gerenda: 1. Markovics Mirtill Talaj: 1. Badics Charlotte. II. kcs.: egyéni összetett: 1. Miklós Dorina (Dunaferr), 2. Halász Dóra Szimonetta , 3. Tomcsányi Rebeka (FTC). Ugrás: 1, Tomcsányi Rebeka. Felemáskorlát: 1. Miklós Dorina. Gerenda: 1. Halász Dóra Szimonetta. Talaj: 1. Halász Dóra Szimonetta.

Csapatversenyek: I. kcs.: (óvodások: 1. FTC, 2. Dunaferr SE A , 3. FTC B . II. kcs.: 1. Dunaferr SE A : Mayer Gréti, Grosszmann Dorina-Kovács-Bokor Luca, Verrasztó Réka, Makay Lilla, Horváth Hanna, Tóth Tiffani, Csenki Doroti. III. kcs.: 1. Dunaferr SE (Stocker Abigél, Varga Tessza, Körtés Kora, Badics Charlotte, Makovits Mirtill)

 

Címkék#sport#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!