Sport

2016.06.22. 19:35

Nálunk játszották a bv-intézetek közötti döntőt

Dunaújváros - A pálhalmai büntetés-végrehajtási intézet szervezésében szerdán az ország legjobb hat labdarúgó együttese mérte össze tudását a nálunk rendezett döntőben.

Gallai Péter

A végső megmérettetésnek első ízben adott otthont vidéki helyszín, ez pedig most Dunaújváros volt, ahová a hat régió győztes csapata érkezett. A selejtezőket a DPASE műfüves pályáin, a döntőt pedig a stadionban rendezték meg. A díjakat Csóti András altábornagy, országos parancsnok, illetve Galambos Dénes országgyűlési képviselő adta át.

Az aranyéremről döntő összecsapást a dunaújvárosi labdarúgó stadionban rendezték meg, büntetőrúgások után végül a sátoraljaújhelyi bv-intézet együttese szerezte meg az első helyet

Az már a kezdés előtt eldőlt, hogy a pálhalmai intézet csapatának tíz esztendeig tartó sikerszériája – végig ők nyertek – nem folytatódik, ugyanis az együttes ezúttal nem jutott be a fináléba. Erre Balázs Péter dandártábornok, intézetparancsnok mosolyogva mondta, a foci Eb-n a címvédő spanyolok is kikaptak.– Azért egy másik sikert elkönyvelhetünk, hiszen mi vagyunk az elsők, akik elértük azt, hogy ne Budapesten, hanem vidéken legyen a döntő. Pálhalma sokáig a legjobb volt és folyamatosan nyerte ezt a tornát, így bátran jelentkeztünk. Emellett minden köszönet az önkormányzaté, hogy lehetővé tették, hogy NB I-es körülmények között léphessenek pályára a csapatok. S ebben a sorozatban arra sem volt példa, hogy a döntőt egy ilyen stadionban rendezték volna meg. Az esemény komolyságát az is jelzi, hogy az országos parancsok adja át a díjakat a finálé után. Rajta kívül több intézet vezetője is személyesen eljött Dunaújvárosba, hogy buzdítsa csapatát.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, valamint Hingyi László és Sztankovics László önkormányzati képviselők. Dr Galambos Dénes kérdésünkre kiemelte: a pálhalmai az egyik legnagyobb bv-intézet, ami a város, a térség számára is fontos. Egy ilyen nívós, kiváló körülmények között lebonyolított esemény pedig Dunaújváros jó hírét is öregbítheti.

A döntőre megérkezett Csóti András altábornagy, országos parancsnok is, aki a díjátadó után – ahol rövid beszédében felhívta a figyelmet a szerda esti magyar-portugál Eb meccsre és Hajrá, magyarok! felszólítással zárt – nyilatkozott a torna jelentőségéről.

– Azt gondolom nagyon örülhetünk, hogy egy ilyen csodálatos magyar szereplés mellett, csatlakozhatunk az Európa-bajnokság egész kicsi oldalvizén a sport és a futball szeretetéhez. Igazi jelentősége az, hogy kollégáim számára, akik nagyon nehéz, feszült légkörben végzik a szolgálati feladataikat, kell, hogy legyen alkalom és lehetőség, amikor jól érzik magukat. Amikor bizonyíthatják, hogy ép testben ép lélek, és sportszerű küzdelemben megmérkőzhetnek egymással. A tornán jó és színvonalas meccseket láthattunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!