Sport

2016.07.08. 18:40

Ne a mezőny végén

Dunaújváros - Két újabb játékos igazolást jelentett be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong együttese, amely az utánpótlás megreformálásával, s rendkívül komoly tervekkel vág neki a szezonnak.

Gallai Péter

A közelmúltban több játékos igazolását is bejelentette ifjabb Azari Zsolt klubmenedzser, aki újabb erősítésekről is hírt adott a csapat honlapján. - Véget ért egy igen intenzív, tízhetes felkészülési szakasz a csapat életében, most két hét pihenő, majd két hét egyéni felkészülés vár a keret tagjaira, akik legközelebb augusztus 1-jén találkoznak újra, s az önkormányzatnak hála, ekkor meg is tudjuk kezdeni a jeges edzéseket is a jégcsarnokban - fogalmazott ifjabb Azari Zsolt.

- A keret összeállítása természetesen pénzfüggő, de igyekszünk mindent elkövetni azért, hogy a rendelkezésre álló erőforrásainkat úgy használjuk fel, hogy a lehető legerősebb csapatot hozzuk össze. Az idei szezonban nem szeretnénk a mezőny végén kullogni, nagyon remélem, hogy előrébb tudunk lépni az előző szezonban elért nyolcadik helyről. Nagy dolog, hogy egy olyan kiváló jégkorongozót tudtunk szerződtetni, mint Danil Kaskov, ponterős játékot várunk tőle, míg Duschek Dávid személye garancia arra, hogy a kapuban sem lesznek problémáink. Szerettem volna magyar válogatott játékosokat is Dunaújvárosba csábítani, de tudomásul kellett vennünk, hogy bármelyik másik magyar csapatba előbb szerződnek, mint hozzánk. Ezt egyrészről sajnáljuk, másrészről lehetőséget biztosít nekünk arra, hogy olyan tehetséges és motivált fiataloknak adjunk esélyt a bizonyításra, akiket meg is tudunk fizetni. A keret magja adott, fiataljaink közül Hruby Gellértnek, Léránt Renének és Szepessy Bálintnak már húzóemberekké kell válniuk az új idényben, de ha mindenki feljebb tud lépni egy szintet, akkor úgy gondolom, hogy kellemes meglepetést fogunk okozni az értünk szurkolóknak. A rendelkezésre álló légiós helyeket ki fogjuk használni, két újabb amerikai hátvéddel egyeztünk meg, így a 24 éves Brandon Pfeil, valamint a 23 éves Joey de Consilys is nálunk folytatja pályafutását. Ők mindketten az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő Brown University játékosai voltak több évig, viszont de Consilys már rendelkezik európai tapasztalatokkal is - részletezte az Acélbikák klubmenedzsere.

- Sajnos az elmúlt évek elvándorlási hulláma miatt most oda jutottunk, hogy az U20-as és az U18-as korosztályban nem tudunk csapatot kiállítani az idényben, s minden bizonnyal az azt követőben sem, ami természetesen óriási veszteség számunkra, hiszen a felnőtt csapat közvetlen utánpótlása nullázódott le így. Éppen ezért is határoztuk el, hogy a képzést új alapokra helyezzük, az U14-es és U16-os korosztályokban olyan perspektívát akarunk nyújtani fiataljainknak, hogy eszükbe se jusson eligazolni más csapatokhoz. Ez persze nem egyszerű, mert a magyar csapatok továbbra is előszeretettel mazsolázgatnak a mi játékosaink közül, 2010 óra például több mint 40 hokisunk távozott Székesfehérvárra, ami óriási szám. A legfontosabb feladatunk tehát az, hogy olyan lehetőségeket biztosítsunk fiataljainknak, ami itthon tartja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!