Sport

2013.06.06. 18:00

Negyedik lett a Világligában a magyar válogatott

Az Egyesült Államok csapata szerezte meg a harmadik helyet a női vízilabda Világliga szuperdöntőjében, miután a harmadik helyért rendezett meccsen tegnap legyőzte a magyar együttest.

Gallai Péter

A magyar női vízilabda-válogatott hat nap alatt hat mérkőzést játszott a Világligában, végül a negyedik helyet szerezte meg (Fotó: MVLSZ.hu)

A hatodik napon hatodik összecsapását vívta Merész András alakulata a Világligában, amelyen a tét a sorozat bronzérme volt. Egyesült Államok – Magyarország 10-9 (1-4, 2-1, 5-1, 2-3) Magyarország: Kasó, Gangl (kapusok) – Illés, Miskolczi 3, Horváth B., Garda, Keszthelyi 2, Szücs 2, Menczinger, Bujka, Tóth, Antal 2, Takács. Szövetségi kapitány: Merész András. Zseniálisan kezdett a három Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors játékossal–Kasó, Horváth, Menczinger– felálló magyar alakulat az olimpiai bajnok ellen, akiket az első negyedben állva is hagytunk. Kasó Orsolya remekelt a kapuban, elöl pedig gólerősek voltak a többiek. A második negyedben már két gólra fel zárkózott az ellenfél, de a harmadik felvonás volt a kulcsmomentum, amikor a roppant erős fizikumú amerikaiakkal szemben nem volt ellenszerük Szücs Gabiéknak. Azonban hiába fordított, s vezetett már három góllal is az USA, a magyarok nem adták fel, és az utolsó percre 10-9-re zárkóztak fel. Sőt, miután húsz másodperccel a vége előtt labdát szereztünk, az egyenlítésre is esélyünk nyílt, de a horvát, brazil bírópáros kontrát fújva elvette a labdát... A döntőt az oroszokat 8-7- re legyőző házigazda Kína nyerte meg, és egy beszédes adat: az első négy helyen a magyar kvartett együttesei végeztek, jelezve ezzel annak erősségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!