Sport

2016.09.07. 19:55

Négyen dunaújvárosi vízilabdás játszik az Eb keretben

Dunaújváros - Csütörtökön elutazik, s szombaton megkezdi szereplését a hollandiai junior Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott.

Gallai Péter

Az utánpótlás-válogatottak szövetségi kapitánya, Faragó Tamás döntése alapján a DUE-Maarsk Graphics vízilabdázói közül Lekrinszki Gina, Huszti Dóra, Mchunu Hlengiwe, valamint Vályi Vanda képviselheti a dunaújvárosi klubot a tornán.

Vályi Vanda az egyik utazó Fotó: Ady Géza

- Miután Tamás Viktóriát műteni kellett, Koncsag Krisztina pedig lemondta a válogatottságot, egy szűkebb keretből kellett még tovább szűkíteni a felkészülésünk végeztével, ráadásul a két kieső egyaránt 97-es születésű játékos. Már korábban kikerült a keretből a két kapus, Maczkó Lilla és Aranyi Réka, majd később Mucsy Mandula, Miklós Réka és Mihály Kinga. Sajnos, a létszámhiány miatt túl nagy versenyfutás nem lehetett a csapatba kerülésért, ezzel együtt úgy érzem, most ez a legjobb keret, ez lesz a mi csapatunk - összegzett röviden a kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.

A magyar válogatott a csoportmeccsek során szombaton Horvátország, vasárnap Oroszország, szeptember 13-án Franciaország 14-én pedig Ukrajna ellen játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!