Sport

2016.10.21. 15:03

Nehéz lesz a MAC-ellen - Tart a bajnokság, de már mindenki Kanadára figyel

A tavalyi A-csoportos világbajnoki szereplés után először november elsején ünnepelhetik a szurkolók hazai pályán a magyar jégkorong-válogatottat. Persze addig lesz még bajnoki meccs is...

Az illusztris ellenféllel szemben pedig kell majd a biztatás, ugyanis a magyar hokisok a kanadai szövetség kezdeményezésére az európai klubokban játszó kanadaiakból összeálló válogatottal mérik össze erejüket a Tüskecsarnok jegén.

A www.jegkorongszovetseg.hu-nak így nyilatkozott a Fehérvárról idén ősszel egyenesen a kanadai válogatotthoz szerződő edző, Tyler Dietrich, illetve a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz.

Tyler Dietrich, videóedző, Kanada: - Ez a budapesti állomás jó lehetőség lesz számunkra, hogy teljesen összeálljon a csapat a Deutschland Cup előtt. Magyarország motivált ellenfél lesz és igazi kihívás egy frissen összeállított csapat számára. A mi játékosaink Európa különböző csapataiból érkeznek majd és sikerességünkben kulcsszerepet játszik majd az, hogy rövid időn belül egységgé tudjunk formálódni. Budapest lesz az első lehetőségünk, hogy kialakítsuk a csapatkohéziót és felkészüljünk az Ausburgban megrendezésre kerülő Deutschland Kupára.

Benjamin Rubin, a Dunaújvárosi Acélbikák kanadai légiósa. Még adós a kimagasló játékkal Fotó: Ady Géza

Rich Chernomaz, szövetségi kapitány, Magyarország: - A kanadai válogatott az Európában játszó legjobbakból áll majd, korábban nekem is volt lehetőségem már edzőként irányítani a Deutschland Kupán résztvevő juharleveles együttest. Biztos vagyok benne, hogy relatív erős csapattal érkeznek, ugyanakkor nyilván lényegesen más összeállítással, mint amellyel a világbajnokságon találkoztunk. Nem lesz könnyű feladat számukra ilyen rövid idő alatt összerakni a játékrendszereket, úgy gondolom, határozottan fel kell tudnunk venni a versenyt majd ezzel az együttessel. A torna végeredménye számunkra nem számít elsődlegesnek, itt a legfontosabb az lesz, hogy minél több fiatal játékosunknak adjuk meg a lehetőséget arra, hogy megmérettessék magukat ezen a szinten. Ezzel egyidőben természetesen tiszteletet parancsoló ellenfélként kívánunk versenybe szállni és mérkőzéseket nyerni. A helyszín marad, az ellenfél változik Az észak-amerikai gárda elleni mérkőzés után sem lesz hiány izgalomból, hiszen két nappal később, november 3-án máris rajtol az Euro Ice Hockey Challenge, amelynek idén a Tüskecsarnok ad otthont. A négynapos, hat nemzetet felvonultató torna fontos szezoneleji erőfelmérő lesz mindegyik csapat számára: a stabil A-csoportos világbajnoki résztvevő Dánia mellett itt lesznek a tavaly feljutó olaszok, míg a másik négy válogatott, Magyarország, Lengyelország, Ausztria és Dél-Korea a 2017-es áprilisi Divízió I-es világbajnokságon ismét egymás ellen harcolhat azért, hogy a világelitbe kerüljön.

De a válogatott fényében ne feledkezzünk el a MOl Ligáról sem. A Dunaújvárosi Acélbikák szombaton 18.30 órakor a bajnokság egyik esélyesét, a MAC-Budapestet fogadják. A mieink mérlege nem a legjobb velük szemben , itt az ideje egy győzelemnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!