Sport

2016.01.04. 20:01

Nehéz tavasz elé néznek

Dunaújváros – A hóval borított műfüves edzőpályán tartotta délelőtt idei első edzését a Dunaújváros PASE másodosztályban szereplő labdarúgócsapata.

Gróf András

A nyitó tréningről bizony többen is hiányoztak, akik közül három labdarúgó szerződést is bontott a klubbal. Az edzést az ideiglenesen kinevezett Jávorka András vezette,aki az első osztályban Dobos Barna segítőjeként már dolgozott az együttessel. Az utóbbi hónapokban pedig az utánpótlásban tevékenykedett. A kinevezéssel kapcsolatban Sallói István sportigazgatót kérdeztük.

– A megbízatás addig szól, amíg tisztább képet nem kapunk az aktuális gazdasági lehetőségeinkről. Keressük a megoldást, folyamatos tárgyalásokat folytatunk a lehetséges szponzorok felkutatása érdekében.

– A körülmények ismeretében miként látja az együttes jövőjét a tavaszi folytatásban?

– Jelenleg is az első osztályból származó adósságot görgetjük magunk előtt. Jeleztük a problémát az önkormányzat felé is. Bízunk benne,hogy nem hagyják magára a csapatot.

Az időjárás sem kedvezett a csapatnak az idei első tréningen. Ennek megfelelően a labdarúgók alaposan beöltöztek Fotó: Ady Géza

– Több játékos is eligazolta közelmúltban, és néhányan még most is fontolgatják a távozásukat...

– A mai szerződést bontók nem tartoztak az együttes meghatározó játékosai közé. Eppel Márton,Orosz Márk és Jakab Dávid magasabb osztályban szeretne játszani, ami természetesen érthető. Megfelelő ajánlat esetén nem gördítünk akadályt a távozásuk elé.

– Elképzelhetőnek tartja,hogy a problémák odáig fajulnak,hogy a gárda nem tudja befejezni a bajnokság tavaszi szezonját?

– Ez véleményem szerint nem fordulhat elő. Mindenképpen végigjátsszuk a 2015/2016. évi másodosztályú bajnokságot.A csapat menetrendjéről a frissen kinevezett Jávorka András elmondta, hogy az adott körülmények miatt természetesen a felkészülés hazai környezetben zajlik majd. Ezen a héten napi egy edzés szerepel a programban a műfüves edzőpályán, amely szombaton egymás közötti játékkal zárul. Az első felkészülési összecsapás az előzetes tervek szerint a jövő héten lesz az NB I-es Vasas ellen.Ezúttal nem sok ideje lesz felkészülni a bajnoki menetelésre a dunaújvárosi alakulatnak,hiszen már február 20-án a tizenhatodik fordulóval folytatódik a bajnokság. Az első tavaszi körben a BFC Siófok együttes ellátogat majd a Dunaújváros Stadionba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!