Sport

2016.12.07. 19:10

Nehéz túra egy döccenővel - Hazaértek a Dunaújvárosi Acélbikák

Dunaújváros - A MOL Liga alapszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata egy nehéznek ígérkező erdélyi túrával folytatta. Ezeket a próbatételeket elevenítettük fel Strenk Hunorral, a csapat edzőjével a hazaérkezésük után és a pénteki, Fehérvári Titánok elleni hazai meccs előtt.

Balogh Tamás

- Voltak hullámhegyek és völgyek ezen a túrán, de azért mégis csak sikerült két győzelmet begyűjtenünk, ami jó dolog, de valami miatt a Galac elleni mérkőzésünkön megint nem tudtunk úgy felpörögni, ahogy kellett volna, és ezzel ismét értékes pontokat hagytunk ott - összegzett, majd egyenként rátért a meccsekre.

- Csíkszeredán összességében egy jó idegenbeli mérkőzést tudtunk játszani. Ehhez jó védekezés, pláne emberhátrányban és kiváló kapusteljesítmény szükséges. Ezeket most hozta a csapat, ezért, ha nem is egyszerűen, de sikerült a győzelem, ami náluk soha nem egy egyszerű. A Galactól elszenvedett vereségben talán benne volt a hosszú utazás, de azért mégiscsak volt egy pihenőnapunk a két mérkőzés között. Nem mondanám, hogy félvállról vettük a találkozót, de mégsem úgy álltunk bele, ahogy kellett volna. Nekik viszont van néhány olyan jó játékosuk, akik ezt kőkeményen megbüntetik. Szerencsére a Galac elleni fiaskó után másnap Brassóban várt bennünket a bizonyítási lehetőség. Ez az ellenfelünk nagyon erős játékoskerettel, kiváló körülményekkel és nagyszerű szurkolótáborral bír. Nagy feladat az ellenük való csata. Az, hogy őket kétszer is le tudtuk győzni, az egy nagyon jó eredmény. Azt gondolom, ez a csapat még a végelszámolásba is beleszólhat a rájátszásban - mondta.

Hruby Gellért (balra) és társai számára nem lesz könnyű feladat a pénteki, Fejér megyei derbi Fotó: Ady Géza

- Közvetlen riválisunkon, a Brassón sikerült kettő pontot hoznunk ezzel az egymás elleni mérkőzéssel. A mostani öt, illetve a két túra során szerzett tizenkét pont azt az átlagot képezi, amelyet célul tűztünk magunk elé. Az erdélyi, illetve a romániai túrákon nem átlagos kihívások várnak ránk, hiszen gyakran a bírók alkotják a hatodik játékost az ellenfél csapatában a jégen. Természetesen ez minden odalátogató csapat számára hasonló problémát jelent - tette hozzá.

Strenk Hunor kiemelte: szerencsére sérülésmentesen tértek vissza. Sajnos a túra előtt volt egy-két betegük, emiatt az első két mérkőzésükön csak öt légiós mezőnyjátékossal tudtak fölállni. Most már együtt készülnek a további feladatokra.

Az Acélbikák pénteken este 18 órakor fogadják a Fehérvári Titánok csapatát. Személyükben nagyon sokat és jól korcsolyázó csapatról van szó, akik közül néhányan már az EBEL világába is belekóstolhattak. - Szerencsére ebben a szezonban eddig minden alkalommal sikerült őket legyőznünk. Ezúttal is újabb kemény csatára számítunk, amelyre várjuk szurkolóinkat - zárta a beszélgetést Strenk Hunor.

 

Jótékonysági akciót szervez a december 9-i mérkőzésre a Dunaújvárosi Acélbikák vezetősége. Arra kérik a kilátogató drukkereket, hogy a 18 órakor kezdődő összecsapásra hozzanak magukkal egy-egy plüssállatot, s ezeket a játékokat az első hazai gól pillanatában, gól nélküli mérkőzés esetén pedig a lefújás után dobják be a jégre. Az így összegyűjtött játékokat a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának javára ajánlja fel a DAB egyesülete, amelynek játékosai a jövő héten, december 14-én, szerdán délután kettő órától adják át a plüssöket a beteg gyermekeknek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!