Sport

2014.04.16. 19:45

Komoly előnyt szerezhet a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata

Sorsdöntő rangadót játszik szombaton 17 órakor a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. A Ness Hungary NB II huszonnegyedik fordulójában Siófokon lépnek pályára.

Gróf András

Az újvárosiak jelenleg a feljutást jelentő második helyen állnak a táblázaton. Négy ponttal lemaradva követi őket az FGSZ Siófok gárdája. Tehát egy esetleges győzelemmel jelentős előnyre tehetne szert Dobos Barna szakmai igazgató csapata.

– Az elmúlt héten a Szolnok ellen szerettünk volna nyerni, de az elmúlt forduló eredményeinek ismeretében minden pontot meg kell becsülni. Az ősszel kivívott pozíciónknak köszönhetően az ellenfelek már úgy érkeznek hozzánk, hogy megússzák kapott gól nélkül. Az ilyen zárt védekezés elleni játék tavaly az NB III-ban is nehezebben ment. Az ősz hasonló időszakához képest egy ponttalgyűjtöttünk kevesebbet, de még mindig feljutó helyen állunk. Természetesen szeretnénk megőrizni ezt a pozíciót. Ne felejtsük azonban el, hogy a bajnokság indulásakor a játékosokon kívül senki sem gondolt erre. A Siófok elleni összecsapás igazi rangadó lesz, hiszen a második hely kivívása a tét. Komoly előnyt szerezhetünk ezen a mérkőzésen. A feljutás sorsa nem ezen az egy találkozón dől majd el, de kétségkívül nagy jelentősége van. Úgy érzem, ezúttal a nagyobb veszteni valója a hazai pályán játszó siófokiaknak van.

Csehi Tamás azért igazolt vissza, mert az újvárosi csapattal szeretne ismét az NB I-ben szerepelni (Fotó: Ónodi Zoltán)

A csapat kapitánya, Böőr Zoltán maximálisan bízik a társaiban, és az edzéseken elvégzett munkában.

– A szolnokiak ellen rossz napot fogtunk ki. A héten azon dolgoztunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Hiszek magamban, a játékostársaimban és abban a munkában, amit elvégeztünk. Nem szegte kedvünket a múlt heti döntetlen. Tisztában vagyunk azzal, hogy a tavasszal egy, egy helyzetért sokkal többet kell tenni. Nem jelenthet terhet a Siófok elleni rangadó, hiszen csapatunkból több játékos is szerepelt már az első osztályban, így megfelelő rutinnal rendelkezünk. Nyerni akarunk, mert a klubunk az első osztályú akar lenni, és nekünk az a feladatunk, hogy oda juttassuk.

A védelem bal oldaláról kirobbanthatatlan Csehi Tamás is csak előre tekint, és a három pont megszerzésére készül:

– Az akarással eddig sem volt gond, de koncentráltabbaknak kell lennünk. Szeretném, ha azok a célok, amelyekért visszaigazoltam teljesülnének, hiszen ezzel a csapattal szeretnék ismét NB I-ben szerepelni. Azért jöttem ide, mert a klubnak komoly tervei voltak, amihez hozzáteszem a magamét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!