Sport

2017.06.16. 19:25

Nem okoztak csalódást Minden szinten becsülettel helytálltak vízilabdásaink

SZÉKESFEHÉRVÁR Az alapszakaszban elért harmadik helyét követően az OB II-ben vitézkedő felnőtt csapat végül a 11. helyet szerezte meg a rájátszásban, ennek, illetve a korosztályos eredmények értékelésében Gyöngyösi János, az FVSE elnöke volt segítségünkre.

Ferencz Balázs

- Az előző szezont követően sok tehetséges játékosunk ment el tanulni felsőoktatási intézményekbe, így az OB II-es csapatunk jóval gyengébb volt az elmúlt éveknél. Ez a 11. hely volt a realitás, kis szerencsével talán előrébb végezhettünk volna, de így sem lehetünk csalódottak. Ez egy teljesen amatőr alapokon működő csapat, ifjúsági, valamint idősebb játékosokból áll a keret.

A szezont megelőzően az ifjúsági és a serdülő csapatot is a harmadik helyre várta az FVSE elnöke, ezt utóbbiak túl is szárnyalták, a második helyen végeztek csoportjukban, az ifik azonban a negyedik helyen zárták az évet.

- Az ifjúsági csapatot sok sérülés sújtotta, volt olyan játékos, aki a válla miatt az egész szezonban nem tudott játszani, úgy, hogy a csapat egyik meghatározó játékosa volt. Ezzel együtt realitás az ifi negyedik helye, lesz ez még sokkal jobb a jövőben. Ami a serdülők második helyét illeti, az egy nagyon szép eredmény, hiszen csupán a nagy múltú UVSE tudott megelőzni bennünket, ráadásul őket is sikerült egyszer Fehérváron megverni.

A gyermek csapat a tavalyi második helyét követően idén hátulról lett a második, azonban ez sem róható fel a szakmai vezetésnek.

- Már szeptemberben 12 játékosunk ment el tőlünk valamely budapesti egyesületbe, köztük Juhász Márton, aki válogatott szintű játékos, és aki a gólok egyharmadát lőtte az előző szezonban. Az kétségtelen, hogy az ő pótlása nem sikerült, de a gyerek alatti korcsoportban rengeteg játékosunk van, a felfelé áramlás következtében az elkövetkező szezonok sokkal jobb eredményeket hoznak majd. Annál is inkább, mivel az egyesületnek sikerült egy buszt vásárolnia, amely egészében változtatja meg utazásainkat, és ezzel együtt az idegenbeli formánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!