Sport

2017.04.28. 16:25

A kazah csapatot sem tudtuk legyőzni

Kijev - A kazahoktól elszenvedett 3-1-es vereséggel zárta a kijevi divízió I/A világbajnokságot az ötödik helyen végző magyar jégkorong-válogatott.

Az már a pénteki zárónap előtt eldőlt, hogy a magyarok - akárcsak 2014-ben Kojangban - az ötödik helyen végeznek. A kazahok számára viszont komoly volt a tét, alap játékidőben aratott, azaz három pontot érő győzelemmel maradt még reményük a feljutásra. Két sérült, Vas János és Gőz Balázs sem játszhatott a magyar válogatottban, amelynek kapujában Rajna Miklós kezdett.

Már a 3. percben vezetést szerzett a kazah együttes, miután saját harmadon belül korongot vesztett a Chernomaz-csapat: Dallman távolról zavartalanul lőhetett, Rajna takarásban volt, így nem védhetett. Ezt követően is támadásban maradt az ellenfél, a harmad derekán egy újabb védelmi hibát követően Rajna hatalmasat mentett. Ám hamar jött ismét egy korongvesztés, a kontratámadást pedig Mihailisz góllal zárta le. Lassan ébredezett a magyar válogatott, többet lőtt kapura, négy a három elleni emberelőnyben pedig Sagert szépített. A fordulás után is keményen harcolt a közel 800 fős szurkolósereg által hajtott gárda, sokszor csak a szerencse mentette meg a kazah kaput a góltól. A lendület Erdély Csanád kiállításával sem tört meg, egy ellentámadás végén Benk András lövését védte bravúrral a kazah kapus.

A magyar, köztük az újvárosi szurkolók végig kitettek magukért Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

Az utolsó játékrészben Erdély próbálkozását tolta ki lepkés kesztyűvel Kolesznyik, majd egy létszámfölényes két perc maradt kihasználatlanul. A kazahok is beleerősítettek, Rajnának okoztak nehéz pillanatokat, majd Varga ült ki a büntetőpadra, ám jó védekezéssel kibekkelték a hátrányt a magyarok. A záró percekre emberelőnybe kerültünk, ekkor Rajna helyett mezőnyjátékos jött a jégre, ezt kihasználva a vége előtt 13 másodperccel Dawes üres kapus góllal beállította a végeredményt.

A kazahok ezzel megőrizték esélyüket a feljutásra, ám sorsuk az osztrák és a dél-koreai csapat eredményétől függött. Ezek a meccsek lapzártánk után értek véget.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!