Sport

2015.04.13. 17:38

Tollaslabda: nem sikerült érmet szerezni

Pécs - A baranyai fővárosban rendezték meg a tollaslabda országos bajnokságot az U15-ös korosztálynak és a felnőttek számára.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi utánpótlás tollaslabdát Gashi Ardián és Tóth Réka képviselte. Mindkét versenyzőnk második helyezettként jutott ki a csoportjából. Természetesen a főtáblán már nehéz ellenfelek következtek. Réka leánypárosban is pályára lépett. Sajnos a nagyon áhított dobogós helyezés ezúttal nem sikerült. De dicséretes, hogy U15-ös versenyzőként a felnőtt vegyespárosok sorozatában is részt vett. Piliszky András a felnőttek mezőnyében fogott ütőt. Az országos bajnokságon a külföldön játszó nagyon komoly ellenfelek szerepeltek. Piliszky férfi egyéniben a későbbi bajnoktól szenvedett vereséget a főtáblán. Férfi párosban és vegyespárosban, a későbbi sorozatban már éremért játszhatott. Sajnos most ez neki sem sikerült vegyespárosban közel állt az éremhez. Az első szettet 21-12-re nyerték, a másodikban 19-19-ről kaptak ki Andrásék. A döntő játszma pedig 21-18-ra végződött az ellenfelek javára. Tehát a végjáték lehetett volna jobb. A dunaújvárosiak azonban javíthatnak, mivel a szezonban még több fontos versenyt rendeznek valamennyi korosztály számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!