Sport

2017.05.17. 17:20

Nem számolni, nyerni kell!

Már csak három forduló van hátra az első osztályú női kézilabda-bajnokságban, és megszületik az idei végleges eredmény.

Jankó Árpád

Úgy látszik jelenleg, hogy a bajnok Győr mögött a Ferencváros megszerzi a második helyet, és a bronzérmestől kezdve már lehet tippelni a helyezésekre. A Kohász szombaton 18 órakor játszik Érden bajnoki mérkőzést. Jelenleg az Érdnek 35, a D. Kohásznak 33 pontja van. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérkőzés gólkülönbsége dönt. Már pedig télen az Érd 29-22-re nyert Dunaújvárosban, tehát a harmadik helyért a Kohásznak most nyerni kell az Érd ellen, mégpedig nyolc góllal. De a negyedik Kohász mögött 31 ponttal az ötödik helyen ólálkodik a Vác, amelyet szintén nem lehet még leírni. Ha most szombaton legyőzi az Érd a Kohászt, akkor már övé a bronzérem. Nem valószínű ugyanis, hogy az érdi csapat pontot veszít otthon a Mosonmagyaróvárral szemben, és Fehérváron is komolyan esélyes a sikerre.

Egyszóval: már lehet latolgatni, számolgatni gőzerővel. A dunaújvárosi csapat a szombati érdi találkozó után itthon játszik május 24-én a Debrecen csapatával, és május 27-én Mosonmagyaróváron fejezik be az NB I-es bajnokságot ebben az évben. Természetesen, ahogy azt már többször is nyilatkozta György László, a Dunaújvárosi Kohász szakvezetője, ő nem számolgat, nem foglalkozik a tabellával.

- Egyszerű: mi a szombati mérkőzésen, Érden is szeretnénk nyerni. Bár az érdi együttes kiesett a nemzetközi kupából, erős csapat. A közelmúltban pedig általában fölénk kerekedett. S ha már szóba jött a matematika a bajnokság befejezését illetően, véleményem szerint a bronzéremre esélyesebb az Érd, mint mi. Szombaton semmilyen teher nem gátol bennünket a jó szereplésben. Számunkra fontos a bajnoki tabellán a negyedik hely megszerzése. Az érdi csapat nagyon szervezetten védekezik, és gyorsan, hatékonyan tud átlendülni a támadásokba. Kiváló játékosaik közül talán a legeredményesebb Krpez, de az átlövő Klivinyi Kinga is remek játékos, vagy a francia Signate, és ne feledjük el a kiváló kapust Janurik Kingát.

A dunaújvárosi csapat alaposan kielemezte az érdiek harcmodorát. György László szerint fokozottabban, gyorsabban kell majd visszarendeződni támadások után. A támadásoknál pedig a hosszú játék, a sok passzolás lehet eredményes, és természetesen a helyzetek kihasználásában nem szabad hibázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!