Sport

2013.11.08. 18:40

Esélyes Egerben a Kohász, de a sikerért ott is küzdeni kell

Vasárnap este Egerben játszik bajnoki mérkőzést a Dunaújvárosi Kohász első osztályú női kézilabdacsapata, a junior, valamint az ifjúsági gárda.

Jankó Árpád

Közel három hét szünet után ismét a bajnoki pontokért folyik a harc. Az ilyen hosszú bajnoki megszakításnak általában nem örülnek a szakvezetők, hiszen könnyen előfordulhat, hogy az addigi ritmust „elveszíti” az együttes. Ilyen aggályai Mátéfi Eszternek, a dunaújvárosiak vezetőedzőjének is vannak.

– Amikor a csapat sorozatban hozza a jó teljesítményeket, majd hosszabb szünet következik, akkor igen nehéz ugyanazt a szintet visszavarázsolni. Három hét leállás túl sok volt, igaz. ezt azért az MTK elleni edzőmérkőzés és a Budaörs elleni Magyar Kupa-találkozó színesítette, de a szakmai nehézség fennáll.

– Csütörtökön egy pergős, jó iramú mérkőzést játszott a csapat a serdülő fiúgárdával. Jó volt látni, hogy a fiatalok, Ács Anna, valamint Palotás Fanni – utóbbi nemrég érkezett Veszprémből – jelentős szerepet kaptak a játékban, főképp a védekezésnél.

- Csütörtökön az volt a lényeg, hogy a játékosok ismét felgyorsuljanak. Tény, hogy egyre nagyobb szerepet kapnak a fiatalok, de a szükség is erre kényszerít. Ugyanis Sánta Dórát a napokban gerincsérvvel a pécsi klinikán megoperálták, így valóban leginkább a védekezésben pótolni kell.

– Joggal várhatjuk, hogy a pontot még nem szerzett Eszterházy Eger ellen felpörög majd a csapat. Országosan is negatív, meglepő hír lenne a Kohász pontvesztése...

– Annak ellenére, hogy magasan mi vagyunk az esélyesek, a sikerért Egerben is sokat kell tenni. Nem szabad foglalkozni azzal, hogy a harmadik helyen álló vendég az utolsó helyezett otthonában játszik. November 20-án a kupában is az egri gárdával játszunk, utána pedig november 23-án az Érd érkezik hozzánk. Ebből a három találkozóból a maximumot kell kihozni. Kiváló védekezés és kapusteljesítmény, valamint sok futással eredményes támadások... Ez pedig szép feladatot jelenthet játékosaimnak.

A fiúk elleni csütörtöki találkozón Gera Szimonetta többször is a jobbszélső helyén játszott.

– Váltogatjuk egymást a posztokon, de én a jobbátlövő feladatkörét jobban szeretem. A egri főiskola csapatát nem ismerjük. Azt tudjuk, hogy Sári Barbara ott játszik. Jobban mondva játszana, ha az átigazolása megoldódott volna. Fehér Viktória korábban Kiskunhalason kézilabdázott, s rajta kívül a gólgyártójuk Pados Mónika. A csapatuk lelkes, fiatalokból áll. Úgy gondolom, hogy érvényesülni fog a gyorsaságunk, az erőfölényünk vasárnap. Nem nagy mellénnyel érkezünk Egerbe. Még egyszer nem eshetünk abba a hibába, amit az MTK elleni mérkőzésen ejtettünk. Tiszteljük az ellenfelet. A mérkőzés érdekessége,, hogy bajnokin még nem találkozott egymással a dunaújvárosi női kézilabdacsapat az egri együttessel.

A Dunaújvárosi Kohász november 23-án itthon játszik az Érddel, majd utána a következő bajnoki találkozó december 29-én lesz. A Veszprém Barabás lesz a vendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!