Sport

2014.08.03. 15:50

Némedi az idősebbek között lett bajnok

A hétvégén rendezték meg az ifjúsági és U23-as kajak-kenu magyar bajnokságot, amelyen a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya ismét több érmet lapátolt össze.

Gallai Péter

Krasznai Péter (b) és Némedi Konrád aranyérmet szerzett

A vasárnap végetért versenyen nem indult a Dunaferr SE kétszeres ifi világbajnoka, Hajdu Jonatán, aki azonban verseny nélkül nyert kenu egyes kétszáz méteren. Edzője Molnár Gergely mondta el a részleteket:

- Mivel Joni indul a felnőtt világbajnokságon, ezért a többi érintett utánpótláskorú versenyzővel együtt, a szövetségi kapitány döntése alapján nem versenyeztek Szolnokon, hiszen a vb sokkal fontosabb és nem akarták, hogy elaprózódjanak a kisebb versenyek miatt. Az egyesület viszont megkapta a maximális vakpontot, azaz mintha Hajdu megnyerte volna a futamát, annyit írtak jóvá a Dunaferr SE listáján, de. Egyébként csak erre a távra készültünk, mielőtt megtudtam, hogy nem kell rajthoz állni, mert Moszkvában is a kétszázas váltóban szerepel, nem akartunk most bekeverni más távval, így csak a rövidekre készülünk.

A versenyen azért születtek igazi , remek dunaújvárosi szereplések is. Például a serdülő korú Némedi Konrád a győri Krasznai Péterrel az ifik mezőnyében C-2 1000 méteren első lett, méghozzá magabiztos fölénnyel. Nem mellékesen ezzel az eredménnyel az ifjúsági válogatottba is bekerültek.

Konrád aztán C-1 500 méteren is bezsebelte az aranyérmet, szintén idősebb ellenfeleket megelőzve.

További döntős dunaújvárosi eredmények. C-1 500 U23: 8. Kiss Balázs. K-1 1000 ifi: 5. Pető Réka. C-1 200 U23: 2. Kiss Balázs. C-1 200 ifi: 3. Kovács András. K-1 500 ifi: 9. Pető Réka. C-1 500 ifi: 1. Némedi Konrád, 6. Kovács András.

Címkék#kenu#kajak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!