Sport

2015.07.24. 18:47

Hajdu Jonatán magabiztosan lépett tovább a középfutamba a világbajnokságon

Pénteken mindkét Dunaferr SE kenus sikerrel mutatkozott be a portugáliai kajak-kenu ifi és U23-as világbajnokságon.

Gallai Péter

A dunaújvárosi klub színeiben elsőként a dunaföldvári Némedi Konrád állt rajthoz az ifik kenu négyes ötszáz méteres egységben. A magyar hajó előfutamában a fehérorosz és a román hajó mögött a harmadik helyen ért be a célba, így a fiúk ott lesznek a vasárnapi döntőben. Ahhoz, hogy ezt a másik Dunaferr SE kenus, Hajdu Jonatán is elmondhassa magáról, a szombati középdöntőben is jól kell eveznie. A fiatal klasszis az U23-as korosztály C-1 200 méterén szerepel, ahol az igen népes mezőnyben négy előfutamot rendeztek nem lehetett egyből fináléba kerülni. Jonatán előfutamában második lett, két tizeddel maradt csak le az orosz Kraitortól.

A dunaújvárosi Hajdu Jonatánnak ma még a középfutamban kell kiharcolnia a döntős szereplést Fotó: MKKS

Ami pedig a többieket illeti: jól kezdték versenyzőink, hiszen a csütörtöki előcsatározások során csak egy magyar induló, Szabó Kristóf nem került be az A-döntőbe. Az Újpest kenusának nem volt szerencséje C-1 1000 méteren, ugyanis a középfutamában a negyedik lett, ám ezzel az idejével simán megnyerte volna a másik középfutamot.

- Több számban is a legjobb eredménnyel kerültek be versenyzőink a döntőbe, de ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni, mert az erős jobbos, vagy éppen össze-vissza fújó szél miatt nem lehet jól felmérni az erőviszonyokat. Irreálisak a pályák, bár abban bízunk, hogy a szombat délelőtti döntők során nem fúj majd annyira a szél - mondta Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző, aki eddig tökéletesen elégedett a fiatalok produkciójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!