Sport

2016.12.22. 20:55

Nemes célért játszanak

Dunaújváros - Tegnap délután a dunaújvárosi mentőállomáson tartották a XV. Carissa Kupa országos pénzdíjas kispályás labdarúgótornát beharangozó sajtótájékoztatót.

Gróf András

A helyszín nem volt éppen szokványos, de mint kiderült, tudatos volt a választás, hiszen a rendezvényen ezúttal a mentőállomás részére gyűjtenek majd jótékony céllal. A tájékoztatót a főszervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősség Bizottságának elnöke, Tóth Imre nyitotta meg, aki elmondta, hogy ezúttal túljelentkezés volt a tornára.

Az időbeli korlátok miatt azonban harminckét csapat jelentkezését tudták elfogadni. Előre is megköszönte minden támogatónak és résztvevőnek a segítséget. A jótékony kassza nem üresen indul, hiszen a bizottság 200 000 forint átutalásával kezdte a gyűjtést, amihez a nevezési díjak tíz százaléka, a tombola bevétele valamint az egyéni felajánlások érkeznek majd.

A tegnapi sajtótájékoztatón balról jobbra Kubovics Árpád, Nemes Elvira, Reszegi Imre, Kovács Judit valamint Tóth Imre Fotó: Zsedrovits Enikő

A mentőállomás vezetője, Reszegi Imre megköszönte a lehetőséget, hiszen minden összeg jó célt szolgál. Elmondta, hogy az adományokból befolyt támogatást a tavasszal újonnan érkező mentőautók eszközparkja színvonalának emelésére szeretnék költeni.
Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatóságának tagja elmondta, a mentők szerepe egy rendkívül kiemelt területe az életünknek, akikre a kritikus helyzetekben a legnagyobb szükségünk van. Ezért fontos ez a jótékonysági akció.

Kubovics Árpád mentőápoló, a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány elnöke szerint biztosan sok rászoruló van, de biztos benne, hogy ennek a jótékonysági akciónak bevétele a lehető legjobb helyre kerül.

A rendezvény aranyfokozatú támogatója, az Orinoco 2002 Kft. ügyvezetője, Nemes Elvira elmondta, egyszerűen nem tudtak nemet mondani az újbóli a felkérésnek, hiszen örömmel látták, hogy a tavalyi rendezvényen befolyt pénz is jó helyre került.

Lőrinczi Konrád, Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának képviselője kiemelte, csak becsülni lehet a szervezőket, hogy a sport mellett minden alkalommal a jótékony akcióra is figyelmet fordítanak. Természetesen az önkormányzat ezúttal is a jó ügy mellé áll, és a lehetőségeihez mérten támogatja a rendezvényt.

A Carissa Kupán nemcsak a helyezésekért, valamint a pénzdíjakért küzdenek majd a csapatok, hanem az elmúlt évekhez hasonlóan lesznek gálamérkőzések is. Az egyik meghívott vendég a Művész válogatott lesz, akiket a sajtótájékoztatón Bukva Géza menedzser és a népszerű dj, egyben a csapat kapitánya, Candyman képviselt.

Elmondták, hogy az együttesük idén januárban alakult, de már több millió forintot gyűjtöttek össze a rászoruló személyek, szervezetek számára. Természetesen ingyen tesznek eleget a meghívásnak, hiszen a művészet, a sport és a karitatív tevékenység szoros egységet alkot.

A tombola fődíja két személyre szóló belépő az FC Barcelona - Celta de Vigo spanyol bajnoki találkozóra Catalóniába.

Tudnivalók a XV. Carissa Kupáról

A tornát 2017. január 6-7-8-án rendezik meg a Dunaújváros Sportcsarnokban. Harminckét csapat az egyedi kupák és érmek mellett a következő pénzdíjakért játszik:

1. hely nettó 220 000,
2. hely 120 000,
3. hely 80 000 forint.

A vasárnapi gálamérkőzések résztvevői: a Művész válogatott (Kállay Saunders András, Puskás Péter, Istenes Bence...), a Dunaújvárosi Kohász öregfiúk (Lengyel Ferenc, Lehota István, Jávorka András, Holló István, Miskovicz Bálint...), valamint a Sport TV gárdája.

A hagyományokhoz hűen ezúttal is pályára lép majd a Dunaújváros PASE és a Holler UFC U10-es labdarúgócsapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!