Sport

2014.06.12. 11:10

Nemzetközi versenyen figyeltek fel a dunaújvárosiakra

Bár nem akarom korán elkiabálni, de minden jel arra mutat, hogy egy újabb, sikerekre ítélt tornász-generáció bontogatja szárnyait a Dunaferrben.

Jankó Árpád

Aki jól ismeri a dunaújvárosi sportegyesület tornaszakosztályában folyó következetes, szorgalmas munkát, jól ismeri Kovács Zsófia válogatott tornászunk nevét. Az ő példája is mutatja, Dunaújvárosból is fel lehet jutni a szakma csúcsára. S hogy a cikk elején leírt leadet jobban megmagyarázzam, arról van most már szó, hogy Zsófia utáni korcsoportban, az ifjúságiak és a serdülők között is találhatók szépreményű versenyzők.Ezt igazolta a bajnoki év legutolsó versenye Sopronban. Június 7-8-án a XX. Székely Zoltán nemzetközi emlékversenyen indult öt dunaújvárosi kislány. A mezőny rangját mutatja, hogy a hazaiakon kívül szombathelyi, budapesti, osztrák, svájci és horvát tornászlányok is indultak még a viadalon. A dunaújvárosi ötösfogat: Tóth Dorottya, Miklós Dorina, Körtés Kora, Makovits Mirtill, Van Der Sluis Badics Charlotte.

Halász Dóra Szimonetta (Sopronban nem indult), Miklós Dorina, Körtés Kora, Tóth Dorottya, Badics Charlotte, Makovits Mirtill. Hátul a két edző: Badics Réka és Török Dániel (Fotó: Amatőr felvétel)

A dunaferres indulók komoly visszhangot váltottak ki nagyszerű szereplésükkel. Két arany-, hat ezüst-, és öt bronzérmet szereztek. Az első nap az egyéni összetett gyakorlatokkal indult a verseny, amelynek révén lehetett a másnapi szerenkénti döntőre kvalifikáltatni. Olyan magas kiviteli pontokat kaptak a dunaújvárosiak – néhány rontás azért becsúszott –, hogy valamennyi dunaferres a döntőbe jutott valamelyik szeren. Három korosztályban, az ifjúságiban (1999-2001. születésűek), és két serdülő csoportban, a 2002-2003-as és a picik 2004-2005-ös mezőnyében zajlott a verseny. A nagy örömet többek között az okozta, hogy mivel a szerenkénti döntőkben összevonták a serdülők két csoportját, így is a két fiatalabb újvárosi: Makovits és Badics a nagyobbak között szerepelhettek a szerenkénti döntőben. (Köztudott, hogy egy-két év különbség igen sokat számít a tornában.)

Íme a dunaújvárosi érmek tulajdonosai. Aranyérem: Miklós Dorina ugrás, Badics Charlotte összetett. Ezüstérem: Tóth Dorottya egyéni összetett az ifiben, Makovits Mirtill egyéni összetett és felemás korlát, Badics Charlotte gerenda, Miklós Dorina talaj, Tóth Dorottya talaj. Bronzérem: Tóth Dorottya gerenda és felemás korlát, Makovits Mirtill gerenda, Miklós Dorina felemás korlát és egyéni összetett. Körtés Kora ötödik helyezés. Tehát nagyszerűen helytálltak a dunaújvárosi picik a nagyok között, holott egy-két új elemet is becsempéztek az edzők a gyakorlatokba, dacára annak, hogy ez az utolsó évadzáró versenynek minősült. Ami tényleg szívmelengető, hogy a Dunaferr csapata, Badics Réka és Török Dániel tanítványai határozottan kitűntek a vetélytársak közül. Ezekután mondhatnánk: megérdemli minden dunaferres tornász a hosszú vakációt, a huzamosabb pihenést. Ám erről szó sem lehet: egy hét maximum, és utána kezdődik a felkészülés a következő versenyidőszakra. Szeptemberben már komoly versenyeken kell bizonyítani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!