Sport

2016.05.02. 18:55

Nincs más gondolat: a kupa

Dunaújváros - Győzni megyünk Veszprémbe. Ezt nyilatkozta a tübingeni mérkőzés után Konkoly Csaba, a Metzingen magyar vezetőedzője .

Jankó Árpád

Ezzel nincs gond. Konkoly kiváló szakember, és tudja, mit kell nyilatkozni. Egyelőre két góllal vezetnek is a németek, de azt ő is tudja, hogy a 28-26-os győzelmük néhány perc alatt kiegyenlíthető.

György László, a D. Kohász edzője megérti a kolléga optimizmusát, de azért - elnézést! - bizakodásra nekünk is van okunk.

- Nem kesergünk. A kétfordulós csatában az első meccsen a 28-26-os vereség elfogadható vereség. Optimista vagyok, mert van a csapatunkban még sok tartalék. A támadásban, a védekezésben a kapusteljesítményben is tudunk többet és jobbat, mert van javítanivalónk. Azon dolgozunk, hogy ezek a tartalékok előjöjjenek. Remélem az idegen közeg nem nyomasztja majd a játékosainkat, sőt majd az Arénát megtöltő közönség belehajtja a csapatot a kupagyőzelembe.

Ezt a tüzet, harcosságot várjuk itthon a Veszprém Arénában is - a dunaújvárosi kispad együtt él a pályán játszó társakkal

- Az sem lenne jó, ha a nagy tét miatt megremegnének a lábak, elbizonytalanodna a játékunk...

- Versenydrukk, feszültség elkerülhetetlen, de ne tartson sokáig. Nem lesz könnyű, de le kell ezt győzni. A tét óriási. Talán két-három olyan játékosunk van, aki hasonló élményt már átélt. De a játékosaink nagy többsége igazi profi, aki félretesz minden külső körülményt, koncentrál, elvárásai vannak saját magával szemben, s ha nem megy a szép játék, akkor munkás, harcos, izzadságos játékkal nyer.

- Egy-két gyakorlati megoldást kérünk ez utóbbi játékstílus jellemzőjeként!

- Feszültség alá kell helyezni az ellenfelet. Legyen testkontaktus, állandó ütközések, meg kell állítani az ellenfelet. Ennek a gyümölcse az lesz, hogy a partner teljesen elfárad. Agresszíven hatvan percig rá kell vinni a német csapatra a labdát. Amíg nem rendeződnek, azt kihasználva lerohanni őket. És megakadályozni a védés-gyors középkezdés-futás kapura hármas cselekvési sort. Ne feledjük: egy-két másodperc három-négy métert jelent!

- Gondolom a kupadöntő szintjén már nem kell az akarati tényezőkkel foglalkozni.

- Ez nem lehet kérdés. A felfokozott idegállapotban, eksztázisban mindent el kell felejteni, sérülést, bármit. Csak egyetlen gondolattal foglalkozhatunk: hogyan tudjuk becsapni az ellenfelet, és a végén miképp győzhetünk, legalább hátom góllal. Tudatos, kemény játék, hideg fej, koncentráció, felelősség (felelőtlenség kizárva), ezek mind-mind jellemezzék a mi kézilabdánkat. Az már a gyakorlat: hogy a gyors német ellentámadásokat megállítani, nem engedni, hogy a meccs elején elmenjenek, fussanak ők az eredmény után, és vegyük el az önbizalmukat. Nehéz dolgunk lesz az biztos, de meg kell oldani. Erre hatalmas lehetőségünk adódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!