Sport

2016.09.27. 19:15

A Dunaújvárosi Kohászhoz a Békéscsaba érkezik

Dunaújváros - Ma mind a három fronton vendégül látja a Dunaújvárosi Kohász a Békéscsaba csapatait az NB I-es bajnokságban.

Jankó Árpád

Az ifjúságiak 13.30 órakor, a juniorok 15.30 órakor, a felnőttek pedig 18 órakor csapnak össze a Dunaújváros Sportcsarnokban. A hét végén elért nagyszerű gőzelem után, a Fehérvár ellen a Kohásznak most is komoly esélye van a győzelemre, mivel a csabai együttes mindkét mérkőzésén vereséget szenvedett. De az esély lényeges dolog, a döntő viszont a mutatott játék. A Dunaújvárosi Kohászra sosem volt jellemző a nagyképű laza játék. Most is elfogadhatatlan a nagy mellény.

A dunaújvárosi szélső Vincze Melinda számára mindennél fontosabb a csapat védekezése –majd azután jöhet atámadás Fotó: Ady Géza

A D. Kohász az MTK és a Fehérvár elleni játékával - amelyek győzelemmel végződtek - mintát adott a mai találkozóra is.

Vincze Melinda, a csapat szélsője kellő önbizalommal szólt a mérkőzésről.

- Hazai pályán elvárás tőlünk a mai győzelem a Csaba ellen. Magunkkal szemben is csak a győzelem az elfogadható. Mi jó mérkőzés után játszunk ismét, a csabaiak otthon is kikaptak az MTK Budapest csapatától. Erre a találkozóra is úgy készültünk, ahogy eddig mindegyikre. Semmi nagyképűség nincs bennünk. Szerintem látható a mi játékunkon, hogy nagyszerű az erőnlétünk. Mindkét mérkőzésünk utolsó tíz percét is remek erőnléttel bírtuk. Úgy látszik a nyári rengeteg alapozó futásnak most tapasztalható a haszna. Nagyon jól védekeztünk eddig, ami nálam mindennél fontosabb, mert a kemény védekezéssel megszerzett labdákkal lehet majd támadni az ellenfél kapuját. Edzéseken természetesen gyakoroltuk a támadójátékot is. Igyekeztünk a hibákat elkerülni - nyilatkozta a szélső Vincze Melinda.

Két bajnoki mérkőzés után (és a nyári előkészületi találkozók alapján) elmondható, hogy a Kohász egyetlen légiósa, Camila Micijevic egyre jobban beilleszkedik a csapat játékába. Támadásban és védekezésben is ügyeskedik.

- Nagyon jól érzem magam a csapatban. Azt szeretném, ha támadásban a mai mérkőzésen sikeresebb legyek, hogy a lövéseim gólt érjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!