Sport

2017.08.06. 18:05

A női kézilabda bronzcsatáját ezúttal a dán válogatott nyerte az Európa Bajnokságon

Az elődöntő után a bronzmeccsen is vereséget szenvedett a leány-juniorválogatott a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságon vasárnap. A Hajdu János irányította csapat a Dánia korosztályos együttese ellen kapott ki 28-26-ra, így negyedik helyen zárta a seregszemlét.

DH-információ

Az utanpotlassprot.hu tudósítása szerint a mérkőzést kifejezetten biztatóan kezdték a mieink, mivel az elején 5-2-re elhúztak, és az első tíz perc végeztével is kétgólos magyar előnyt mutatott az eredményjelző.

Klujber Katrin a korosztályos nemzeti csapat meghatározó játékosa volt a tornán Fotó: ZsE

Ezt követően folyamatosan javultak a dánok, és fokozatosan átvették a kezdeményezést. A szünetben végül csak eggyel vezetett az ellenfél, 14-13 volt a félidei állás.

A fordulás után került igazán nehéz helyzetbe a leányválogatott: a skandinávok a második félidőben remek rajtot produkáltak, a 40. percben öt góllal vezettek (21-16), a különbséget pedig sokáig állandósítani tudták, úgy tűnt, nincs visszaút a mérkőzésbe.

Az utolsó tíz percben aztán összeszedettebb játékkal kezdett felkapaszkodni a Hajdu-csapat, de csak megközelíteni tudta a dánokat, a fordításra nem volt esélye.

A bronzérmet tehát a dánok szerezték meg 28-26-os győzelmükkel, a magyar csapat legjobbja pedig ezen a találkozón is a kilenc találatot jegyző Háfra Noémi volt.

Az idézett cikk kitér arra is, hogy az utolsó két játéknap nem úgy sikerült a junioroknak, ahogyan azt tervezték, a csoportmeccsek és a középdöntő miatt azonban feltétlenül dicsérhető a csapat. Amellett az eredeti célkitűzést is teljesítette azzal, hogy a legjobb négy közé jutott, így bár sajnos érem nélkül térnek haza az ifjú játékosok, ám nem lehetnek csalódottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!