Sport

2013.06.25. 16:12

Női kispályás bajnok a DPASE

A 2012/2013. esztendei városi kispályás labdarúgó-bajnokság női Baronesz csoportjának győztese a Dunaújváros PASE együttese.

Gróf András

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az idén már második alkalommal írta ki ezt a bajnoki osztályt a nők számára. Ebben az esztendőben a benevezett öt csapat  három fordulós rendszerben küzdött meg a helyezésekért. A hölgyek örültek a több játéklehetőségnek, és hétről-hétre igen férfias, de rendkívül sportszerű mérkőzéseket  játszottak a Hild Kollégium műfüves pályáján. A bajnokság záró találkozóján a már bajnok Dunaújváros PASE gárdája 7-0-ra verte a bronzérmes Retro együttesét.

A Dunaújváros PASE bajnokcsapata felső sor balról jobbra: Nagy Beatrix, Horváth Edina, Dudás Dóra, Vigh György csapatvezető, Lőrincziné Szobácsi Renáta. Az alsó sor: Magyar Hajnalka, Schwarczenbarth Petra, Zumbulisz Martina, Nagy Mónika

A 2012/2013-as Baronesz csoport végeredménye:  1. Dunaújváros PASE 28 pont,   2. FC Baracs 24 pont,  3. Retro 17 pont,  4. DDSE-Dunaferr  Iskola 14 pont,  5. Hild iskola 3 pont.   A góllövőlista élmezőnye:  1. Zumbulisz Martina (DPASE) 19 gól,  2. Pasker Renáta (FC Baracs) 12 gól, 3. Bozsik Brigitta (DDSE-Dunaferr iskola) 11 gól.

A bajnokcsapat kapitánya,  Horváth Edina véleménye az elmúlt bajnoki  szezonról: - Az elsőség kérdése igen  kiélezett küzdelemben dőlt el,  ami köszönhető a hosszabbra nyúlt szezonnak.  A bajnokság sportszerű keretek között, nyugodt légkörben zajlott. Színvonalas mérkőzések voltak, a csapatok egyre erősebbek, a meccsek pedig egyre szorosabbak. Mondom ezt annak ellenére, hogy az utolsó mérkőzésünket 7-0-ra megnyertük. Ettől függetlenül komolyan meg kellett küzdeni azért, hogy ismételten bajnokok lehessünk.

A fotóról hiányozó, de a DPASE csapatában a bajnoki évben pályára lépő játékosok névsora a következő: Antal Nikolett, Tóth Csilla, Szántó Szabina, Rupa Edina, Szellák Vanda, Vigh Zsuzsanna, Pómizs Viktória, Lábszki Erzsébet, Németh Andrea, Gyöngy Andrea, Rupa Anita,  Varga Zsófi. 

A DLSZ tervezi a nők számára is a Dunaújváros Kupa és a terembajnokság kiírását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!