Sport

2017.07.19. 19:20

Eb-döntő: a visszavágón múlik a csoportelsőség

BUDAPEST - Péntek este 20.10 órától a magyar női vízilabda-válogatott a hollandok ellen ugrik medencébe a világbajnokságon, a tét a csoport első helye és az ezzel járó negyeddöntős pozíció.

Gallai Péter

A japánok utána a franciákkal is "edzőmeccset" játszott a három dunaújvárosi játékossal felálló csapat, a tizenkilenc gólos sikerrel vált biztossá, hogy ma este a csoport első helyéért ugrunk medencébe a szintén hibátlan hollandokkal. A franciák ellen a közönségszórakoztató játék mellett a lányok végig igyekeztek nagy tempót diktálni.

A mérkőzésen kezdő dunaújvárosi kapus, Kasó Orsolya szerint is igen pörgős volt a meccs, végig mi diktáltuk és irányítottunk, a védekezés is nagyon jól működött.

- Szerintem jól játszott a csapat, egységesebben, mint a nyitányon. Az volt az egyik fő cél, hogy ne kapjunk gólt, ami végül nem jött össze, de csak ötöt szereztek a franciák - tette hozzá.

A dunaújvárosi Kasó Orsolyának a franciák ellen nem volt nehéz dolga, ellenben ma már kőkemény csata vár rájuk
Fotó: MVLSZ/Madar D.

- Nem az volt az elképzelés, hogy többet dobjunk a franciáknak, mint a hollandok, hanem az, játsszunk egy jót, több lőtt és kevesebb kapott góllal, mint Japán ellen. A gólkülönbség nem érdekel minket, hiszen győzelemre kell játszanunk a hollandok ellen. Ez örömvízilabda volt, nekünk csütörtöktől kezdődik a világbajnokság - fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány.

- Önbizalomszerzésnek nagyon jó volt ez a meccs, lazán, könnyedén játszottunk. Mindenki élvezte a játékot, szerintem kintről is így lehetett érezni. A hollandok ellen kemény, verekedős, tépős, harapós küzdelemre számítok.

Nem fogják könnyen adni magukat, de nekünk azt a meccset mindenképpen meg kell nyerni - jelentette ki Bujka Barbara. A mintához menjünk vissza a 2016-os Európa-bajnoki döntőre, amikor Belgrádban 9-7-re győztünk ellenük. Ezzel az eredménnyel szerintem mindenki tökéletesen elégedett lenne ma is.

Az állás:

A csoport: 1. Olaszország 4 pont, 2. Kína 2 pont, 3. Kanada 2 pont, 4. Brazília 0.

B csoport: 1. Egyesült Államok 4 pont, 2. Spanyolország 2 pont, 3. Új-Zéland 2 pont, 4. Dél-Afrika 0 pont.

C csoport: 1. Magyarország 4 pont, 2. Hollandia 4 pont, 3. Japán 0 pont, 4. Franciaország 0 pont.

D csoport: 1. Ausztrália 4 pont, 2. Görögország 2 pont, 3. Oroszország 2 pont, 4. Kazahsztán 0 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!