Sport

2017.04.02. 17:20

A krimi végén BVSC öröm

Budapest - A két győzelemig tartó bajnoki elődöntő második felvonását játszotta szombaton a BVSC otthonában a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttese. Az első meccsen vesztes fővárosiak éltek utolsó esélyükkel és túlórára kényszerítették Mihók Attila tanítványait.

Gallai Péter

Az első felvonás is roppant izgalmak között ért véget (10-9 lett a vége), bár erről a játékosok és a dunaújvárosi szimpatizánsok is örömmel lemondtak volna. Bár azt is önkritikusan hozzátették a lányok: ebben nekik is szerepük volt, hiszen rendre hagyták visszakapaszkodni a BVSC-t, holott nem egy pillanat volt, amikor jelentős előnyre tehettek volna szert.

Nos, a forgatókönyv a budapesti rangadón is ismétlődött, ám ezúttal a krimi végét Petrovics Mátyás csapata írta meg. Pedig másfél perccel a lefújás előttig a DUE-Maarsk akarata szerint haladt a meccs. Ugyan a hazaiak vezettek 2-1-re, onnan 2-4-re fordítottak a vendégek, ahonnan ismét egálra jött fel a BVSC. 8-7-nél ismét a vendéglátók vezettek, a harmadik negyed végén Horváth góljával 9-9-cel fordultak a felek az utolsó felvonásra.

Az arcok sokat elárulnak: az utolsó másodpercben úszott el a győzelem, majd a lélektani előnnyel élt a büntetők során a BVSC
Fotó: DFVE/Alex Martin

Amelyet Szilágyi akciógólja nyitott, majd 1.31-el a vége előtt Vályi Vanda értékesített egy emberelőnyt (9-11). Úgy tűnt, innen már nem veszíthetnek a dunaújvárosiak, de ezzel szemben 53 másodperccel a lefújás előtt Takács behúzott egy fórt. Az ellentámadást kivédekezte a BVSC, így az utolsó támadással az egyenlítésért mehettek. Amit az utolsó másodpercben ki is harcoltak, miután Farkas a hosszúba ejtette a labdát (11-11). A szabályok szerint következhettek az ötméteresek. A párbaj előtt bíztunk benne, hogy nem ismétlődik meg a Magyar Kupa elődöntője, amikor Dunaújvárosban a BVSC büntetőkkel nyert a DUE-Maarsk ellen.

Nem indult jól a sorozat, hiszen Bolonyai védte Garda kísérletét, Takács nem hibázott, A második körben Szilágyi és Varga volt biztos kezű, a harmadikban Horváth is értékesítette ötméteresét, ezzel szemben Kasó megfogta Gyöngyössy lövését (13-13). A negyedik párban Mchunu, valamint Koncz keze sem remegett meg, így jöhetett Vályi Vanda, aki sajnos rontott. Így Leimeter Dóra dönthetett a mérkőzésről, s mivel bevette Kasó kapuját, így 15-14-re a BVSC nyerte a meccset.

Mihók Attila szerint az történt az összecsapáson, amire számítottak. Tisztában voltak vele, hogy ellenfelük mindent megtesz az egyenlítés érdekében. Ennek ellenére sokáig úgy alakult a találkozó, ahogy szerették volna: - A végjátékban két góllal vezettünk, de most nem tudtuk megtartani ezt az fórt, szemben a hazai találkozóval.

A mindent eldöntő harmadik összecsapást április 5-én, szerdán Dunaújvárosban rendezik, a kezdési időpont este 19 óra.

A másik ágon az Újpest már bejutott a fináléba, miután a hét végén másodszor is nyert a címvédő UVSE a Szeged ellen.

BVSC - DUE-Maarsk 11-11 (2-3, 5-4, 2-2, 2-2) - ötméteressel 4-3

BVSC: Bolonyai - Farkas 2, Kisteleki D. 3, Takács 2, Máté 2, Leimeter 3, Gyöngyössy. Csere: Doroszlai (kapus), Utassy, Koncz 1, Besszer, Pócsi, Kele, Varga 2. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

DUE-Maarsk Graphics: Kasó - Szilágyi 2, Menczinger, Somhegyi 1, Mchunu 2, Vályi V. 2, Vályi F. Csere: Kiss (kapus), Brezovszki, Gurisatti, Horváth 5, Huszti D., Garda 1, Ziegler 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 4/10, illetve 6/9.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!