Sport

2014.08.11. 18:20

Nyári centrum edzőtábor

A Dunaferr SE birkózó-szakosztálya 2014. augusztus 3. és augusztus 9. között eleget téve a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési koncepciójában foglaltaknak az ország tíz nagycentrumának egyikeként megszervezte a nyári centrum edzőtábort Balatonkenesén.

Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr SE meghívását a centrumhoz tartozó szakosztályokon kívül (Centrum SE, Honvéd Szondi SE, Enying VSE, Berhidai Birkózó DSE, Gurics György BDSE) elfogadta a Bárdosi Küzdősport Akadémia, a Felcsúti Birkózó Iskola, a Szegedi VSE, a Mecsekaljai Birkózó SE, a Nagyszénási SE DBK és a németországi Sportclub Anger. Az edzőkkel együtt 160 fő napi programját szerveztük és bonyolítottá a dunaújvárosiak. A magas versenyzői létszám miatt négy csoport került kialakításra. Reggelente 6.30 órakor közös reggeli tornával indult a nap. Ezt követően 2 teremben összesen 3 birkózó szőnyegen folyt a birkózás oktatása délelőtt és délután egyaránt 2-2 edzéssel.

A Dunaferr SE birkózó-szakosztálya ismét remek edzőtábort szervezezett – ezúttal a Balatonon (Fotó: Amatőr felvétel)

Az este 9 órakor kezdődő edzői megbeszéléseken értékeltük az aznapi munkát és kiosztottuk a másnapi feladatokat. A technikai jellegű edzések mellett nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a gyerekek a sok edzőpartnert kihasználva rengeteget birkózzanak. Ezenkívül jutott idő az erő-állóképesség fejlesztésre is, melyekhez segítséget nyújtottak a különböző eszközök, pl. kézi súlyzók, medicin labdák, TRX-ek, gumikötél, súlyzórúd. Az egyhetes közös munka mindenkinek lehetőséget adott arra, hogy tanuljon, ellessen valamit a másiktól és azt megpróbálja elsajátítani. Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó végig ott volt gyermekcsapatával.

Az egy hét alatt számos edzést vezetett, melyeken az általa alkalmazott birkózótechnikákat tanította. A szabadidőben volt játékos birkózás a homokban, vízi edzés, foci és strandröplabda is. Az edzéseket követően kihasználva a közvetlen vízpart előnyeit rendszeres fürdőzés volt a program.

Az edzőtáborral megkezdődött az őszi versenyszezonra való felkészülés. A folytatásban a Dunaferr SE versenyzői augusztus 20-ig közös edzéseken vesznek részt Dunavecsén az ott edzőtáborozó Érdi Spartacus birkózóival, augusztus 21-én pedig a táborzáró versenyen adhatnak számot a tanultakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!