Sport

2014.06.11. 19:15

Nyári kajak-kenu táborokat rendeznek

Dunaújváros - Három turnusban szervez nyári tábort gyerekek számára a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya.

Gallai Péter

Az első alkalom június 16-20., a második június 23-27., a harmadik pedig június 30. és július 4. között lesz. A napközis táborokba kilenc-tizenkét éves fiúk és lányok jelentkezését várják a Dunaferr SE szakosztályánál, a kezdés minden nap reggel kilenc órakor, a zárás pedig délután négykor lesz.

A táborozókkal a szakosztály hölgy edzője, Weixl Mónika is foglalkozik majd Hubik András és Molnár Gergely mellett, aki nagyon fontos tudnivalóként azzal kezdte, hogy csak olyan gyerekek jöhetnek a táborba, illetve engedik őket vízre, akik rendelkezik igazolással arról, hogy kétszáz métert tudnak úszni.

- A tábornak régi hagyományai vannak, hiszen már akkor is megrendezék, amikor én gyerekeskedtem. Azt tudjuk, hogy manapság nehéz megszólítani az ifjúságot, hogy sportoljanak, mozogjanak, de azért az örömteli, hogy minden tábor után van, aki itt marad nálunk és versenyszerűen kezd el kajakozni, vagy kenuzni. Az újak együtt dolgoznak majd a mi kezdőinkkel, persze más feladatokat kapnak. Azért az elmondható, hogy a vízzel senkinek sincsen gondja az ismerkedés során, s az is természetes, ha valaki mondjuk indián kenuval kezd, de szeretne átülni kajakba, az minden további nélkül megteheti ezt. A gyerekek egyébként nagyon ügyesek szoktak lenni, de a fiataloktól függ, hogy milyen gyorsan haladunk előre, a végén akár egyes kajakba is beülhetnek. Arra is volt már példa, hogy valaki a tábor harmadik napján tizennégy kilométert simán leevezett.

Az edző azt is elárulta, azért nem csak az evezésről szólnak majd a közösen töltött napok. A csoportokkal uszodába és még moziba is ellátogatnak, ezzel is színesítve a remélhetőleg minél több jelentkező programját.

A vízre vágyók az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek a szakosztály edzőinél. Weixl Mónika (20-917-2253), Hubik András (30/989-4747), Molnár Gergely (20/331-2627).

A turnusokra legkésőbb az azt megelőző hét csütörtökig tehát az első foglalkozás esetében még a mai nap során lehet jelezni a részvételi szándékot.

Címkék#kenu#kajak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!