Sport

2013.04.07. 17:37

Nyert a vb-re készülő hokiválogatott a lengyelek ellen

A magyar jégkorong-válogatott vasárnap este Dunaújvárosban lejátszotta első felkészülési mérkőzését a jövő vasárnap kezdődő divízió I-es világbajnokság előtt. A mieink 4-2-re nyertek.

Agárdy Csaba

Magyarország-Lengyelország 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1500 néző. Vezette: Gebei, Kincses, Pálkövi, Németh.
Magyarország: Szuper - Tokaji (1), Pozsgai, Bartalis (2), Sofron 1, Ladányi (1), Szélig, Kiss D., Hári, Vas J. 1 (1), Mihály, Gőz, Vas M., Kovács 1, Sikorcin, Benk, Horváth, Szirányi, Nagy K., Magosi, Nagy G. 1. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.

Majdnem teltház fogadta a csapatokat, pedig félő volt, hogy a dunaújvárosi közönség bojkottálni fogja a mérkőzést, mivel a legutolsó keretszűkítésnél négy dunaújvárosi játékost is elküldött Rich Chernomaz. Az tény és való, hogy a dunaújvárosi B-közép az első harmadot a jégcsarnok előtt nézte végig és csak két transzparenst hagytak maguk után, az egyik: "Kondizni mentünk az Acélbikákkal... Majd jövünk!" A másik üzenet az volt, hogy "A DAB magyar bajnok, MOL Liga győztes!! Mit tegyünk még??"

Azért a második harmadra megenyhült a dunaújvárosi B-közép, és utána két harmadon keresztül éltette a magyar válogatottat. A mieink egy feledhető mérkőzésen kétgólos sikert arattak, de aki látta ezt a találkozót, tisztában van azzal, hogy ez a teljesítmény a világbajnokságon nagyon kevés lesz.

Dunaújvárosban sok embert foglalkoztat, hogy a MOL Liga két legeredményesebb játékosát, Galanisz Nikandroszt és Szappanos Dávidot miért tették félre, miközben a kanadai táblázat hatvankettedik helyén szereplő miskolci Nagy Krisztián ott van a válogatottban.

Kovács Csaba, a magyar szövetség szakmai alelnöke lapunk kérdésére azt válaszolta, hogy a szövetségi kapitány joga eldönteni, hogy ki játszik és ő most egy olyan taktikát választott, amelybe a dunaújvárosi hokisok játékstílusa nem fér bele.

Rendben, sok sikert!

 

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!