Sport

2014.09.14. 19:02

Nyíregyháza FC – DPASE: Értékes pont idegenből

Gólnélküli döntetlennel gyarapította pontjai számát a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata szombaton az OTP Bank Liga NB I-ben.

Gróf András

Nyíregyháza FC – Dunaújváros PASE 0-0
Nyíregyháza, 2100 néző. Vezette: Bognár Tamás (Berettyán, Albert).
Nyíregyháza FC: Balogh – Szokol, Fodor, Gengeliczki, Törtei – Sándor (Huszák a 32. p.), Pákolicz (Szécsi a 62. p.), Abdouaraman, Koller (Lázár B. a 79. p.), Pekár – Bajzát. Vezetőedző: Csábi József.
Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Gavric, Szekeres, csehi – Dodlek, Józsi (Lázár Zs. az 51. p.) – Thiago (Godslove a 80. p.) , Nikházi, Böőr (Pascua a 86. p.) – Peric. Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Bátran kezdte a mérkőzést a vendég dunaújvárosi együttes. A hetedik percben Thiago kapott jó labdát a tizenhatoson belül, de Fodor bravúrral tisztázott előle. Az első negyedóra végén Gavric mentett a középen kiugró Bajzát elől. A harmincadik percben Pákolicz beívelését Milinte magabiztosan húzta le. Három perccel később Törteli jobb oldali szögletrúgása után Abdouaraman a hosszú sarok mellé fejelt. A félidő hajrájában Kollert lerántották a kaputól huszonhárom méterre, a szabadrúgást Pekár a sorfalba lőtte. A játékrész végén a hazaiak kerültek fölénybe. Törtei sarokrúgását követően a gólvonalról tisztáztak az újvárosiak, majd Huszák tizenhét méteres lövése vágódott le az egyik vendégvédőről. A félidő hosszabbításában Bajzát lövése centikkel kerülte el Milinte kapuját.

A dunaújvárosi Csehi Tamás (9) biztos pontja volt csapatának Nyíregyházán (Fotó: www.dpase)

Alig kezdődött el a második játékrész sérülés miatt cserére kényszerült a vendégcsapat. Egy ütközést követően felrepedt Józsi szemöldöke, ezért Lázár Zsolt érkezett a helyére. Az ötvenkettedik percben Böőr tizennyolc méterről leadott lövése elkerülte a nyíregyháziak kapuját. Egy perccel később Nikházi labdája is mellé szállt. A hatvanhatodik percben Pericet buktatta Abdouraman a kaputól huszonhét méterre. A megítélt szabadrúgás a sorfalról levágódott, így Törteli felszabadított. Két perccel később Gengeliczki tizennégy méterről lőtt fölé. A hetvenharmadik percben egy bal oldali sarokrúgást követően Fodor kapásból lőtt, de a labda elkerülte a jobb felső sarkot. Az ellentámadásnál Thiago labdája tévesztett célt. A hetvennyolcadik percben Törtei jobb oldali szögletét Gengeliczki öt méterről fejelte kapura, de Milinte hárított. A hosszabbításban Bajzát húsz métereslövését Milinte elvetődve védte. A küzdelmes összecsapáson talán valamivel több helyzete volt a nyíregyháziaknak, de összességében nem érdemtelen a vendégek pontszerzése.

Csábi József: – A jól passzoló Dunaújváros ellen értékes pontot szereztünk. Ugyanakkor el kell ismernem előzetesen többet reméltünk. Különösen az első félidőben nyújtott játékunkkal vagyok elégedetlen.

Dobos Barna:– Jól kezdtük a mérkőzést, de harminc perc után már nem tudtunk az addigi színvonalon játszani. A tizenegyedik fordulóban tudunk majd otthon játszani, így örülünk az idegenben megszerzett egy pontnak. Bízom benne, hogy Józsi minél hamarabb visszatérhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!