Sport

2013.11.20. 21:25

Nyolc dobogós helyezés

Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban rendezték meg november 9-én az Ippon Shobu karate magyar bajnokságot. A viadalon részt vett a dunaújvárosi Hikari Dojo is.

Agárdy Csaba

A bajnokságra harminckilenc egyesület, 273 versenyzőjét küldte el, összesen 429 nevezést adtak le. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb versenyző mindkét számban – kata és kumite – is elindult. A Makita-Hikari Dojo tizenkét sportolóval nevezett a versenyre. Ideális körülmények várták a versenyzőket. Egy-két korosztályban kissé kisebb mezőny, míg más korosztályokban népesebb gyűlt össze. A helyezésekért meg kellett dolgozni, de az is az igazsághoz tartozik, hogy a teljes mezőny a szakmai színvonalat tekintve közepesnek volt mondható. Inkább a küzdelem jellemezte az egyes számokat. A hikaris versenyzők közül hétnek sikerült a dobogóra feljutnia, és ebből hárman magyar bajnoki címet szereztek. Kovács Bence és Szűcs József már az e heti, portugáliai ESKA Eb-re való felkészülés állomásának tekintette a versenyt.

A dunaújvárosi Hikari sportolóit a versenyzőtársak, a szülők, a hozzátartozók is elkísérték a kecskeméti magyar bajnokságra (Fotó: amatőr felvétel)

Schneider László edző, klubvezető értékelése: – Bence első kumite meccse nagyon jól sikerült, de utána sajnos visszatértek a hibás megoldások, ezen változtatni kell. József az eredményt tekintve szépen szerepelt, de van csiszolni való. Kovács Máté, Bence öccse, és Miskovitz Máté viszont ragyogóan teljesített. Fontos tényező, hogy utóbbi versenyző – igen fiatal kora ellenére – hónapok óta, minden edzés előtt a kezdésig, már kőkeményen gyakorol önállóan.Valahogy így kell a munkához – minden területen az életben – hozzá állni. Példaértékű Juhász János, korábban többszörös magyar bajnok és válogatott akarata, aki közelebb a negyven évhez, mint a harminchoz, a klub érdekében még elindult a viadalon. Németh Kitti most nem bíráskodott, hanem a versenyzők mellett edzői szerepet vállalt. A bajnokságon a Hikariból Boros Péter személyáben egy zsűriasztali segítő és egy fő versenybíró is delegálva volt. A sportolóink számára a portugáliai Európa-bajnokságon kívül még minősítő övvizsga és a szokásos decemberi, a szülők és a hozzátartozók előtti, nyílt bemutató edzés van hátra, illetve az edzőterem padlójának karbantartási munkái adnak még feladatot az idén számunkra.

A Hikari eredményei a bajnokságon: II. korcsoport fiú kumite: 1. Miskovitz Máté..., 3. Szabó Levente. III. kcs. lány kata: 2. Király Virág Blanka. III. kcs. lány kumite: 2. Király Virág Blanka. VII. kcs. fiú kata: 1. Kovács Máté. VII. kcs. fiú kumite: 2. Szlávik Bence. IX. kcs. kadet fiú kumite: 3. Kovács Bence. X. kcs. junior fiú kata: 1. Szűcs József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!