Sport

2016.06.08. 19:05

Endrész Klaudia nagy értéke a magyar atlétika utánpótlásának

Dunaújváros - Május utolsó két napján rendkívüli sikereket értek el a dunaújvárosi Vasvári iskola atlétái az országos diákolimpia döntő küzdelmeiben. A versenyt Székesfehérváron rendezték meg a minden igényt kielégítő, nagyszerű Atlétikai Centrumban.

Jankó Árpád

Hétfőn az egyéni IV. korcsoport viadalán Endrész Klaudia kiválóan teljesített, és megvédte a tavalyi bajnoki címét távolugrásban. Mégpedig úgy, hogy új diákolimpiai csúcsot ért el, és átlépte a bűvös határt, a hat métert (604 cm), és így lett országos bajnok. Csenki Tamara magasugrásban 154 cm-rel nyolcadik helyen végzett. Nagyszerű eredményt értek el a futók is. A 4X100 méteres váltófutásban remek idővel (51,37 mp) bronzérmet szereztek a lányok. Sajnos látszott a dunaújvárosiak futásán, hogy itthon nem tudnak gyakorolni négyszáz méteres pályán, mert egyszerűen Dunaújvárosban ilyen nincs. A bronzérmes csapat tagjai voltak: Bernáth Judit, Csenki Tamara, Zorics Regina, Endrész Klaudia.

A következő napon az ötpróbázók következtek. Ebben a versenyszámban a döntőbe két vasváris lány jutott be, Endrész Klaudia és Csenki Tamara. Tamarát sajnos egy rossz rajt miatt kizárták. Klaudia ebben a számban is nagyszerűen versenyzett. Összetettben (100 m, távolugrás, súlylökés, kislabdahajítás, 800 méter) immáron kétszeres bajnoki címmel dicsekedhet. A dunaújvárosi kislány elismerését jelenti az a tény is, hogy ő mondhatta el a diákolimpiai ünnepélyes fogadalomtételt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!