Sport

2017.08.02. 19:55

Okkal lehetnek elégedettek a kajakosok - Slihoczki Ádám és Hajdu Jonatán világbajnoki medáliákat gyűjtött

DUNAÚJVÁROS - Fantasztikus magyar sikerekkel zárult az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság, amelyen a Dunaferr SE versenyzői egy világbajnoki cím mellett egy-egy második, illetve harmadik helyet is szereztek.

Gallai Péter

Magyarország a korábbi évek hagyományainak megfelelően ezúttal is az utánpótlás-világbajnokság legeredményesebb nemzete lett, miután a válogatott összesen hét arany-, nyolc ezüst- és három bronzérmet szerzett a romániai Pitestiben. A termésből a Dunaferr SE két kenusa, Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám három medállal vette ki a részét.

Dónusz Éva, az utánpótlás szövetségi kapitánya elégedett az eredményekkel, bár hozzátette, jó lett volna a nyolc ezüstéremből néhányat aranyra váltani és sok esetben erre volt esély. Igaz, a szeles pálya nem nekik kedvezett.

- Örülök annak, hogy mindenki becsülettel küzdött, és mindent megtett a jó szereplésért. Köszönöm a versenyzők és az edzők munkáját, jó csapatot alkottunk itt Pitestiben - értékelte a világbajnokságot a szövetség honlapján.

Ami pedig a dunaújvárosi fiúkat illeti: Slihoczki Ádám és a lágymányosi Szőke Attila párosa tovább írta eddig töretlen sikertörténetüket, hiszen az Európa-bajnoki győzelmek után az ifjúságiak mezőnyében C-2 1000 méteren a világot is maguk mögé utasították. Majd Ádám a kenu négyes tagjaként ezüstérmet szerzett ötszáz méteren, itt Szőke Attila mellett Zombori Dominik és Kállai Róbert Gida térdelt a hajóba.

Slihoczki Ádám (elöl) és Szőke Attila ifi világbajnok lett C-2 1000 méteren
Fotó: MKKSZ/Vékássy Bálint

Hajdu Jonatán az U23-as kategóriában remek teljesítményt nyújtva szerzett világbajnoki harmadik helyet C-1 200 méteren. Slihoczki Ádám a páros sikerről azt mondta, tudatosan volt felépítve a pálya, így nem volt gond, hogy a második és harmadik helyen haladtak a futam elején.

- Nem izgultam azért, mert hátrébb voltunk. Megnyomtuk a rajtot, utána azzal az erős utazósebességgel haladtunk tovább, amit megbeszéltünk, majd a végén úgy éreztem, olyat robbantottunk, mintha kétszáz párost mentünk volna. Szóval nagyon jó volt, és boldog vagyok - fogalmazott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közösségi oldalán.

Társa, Szőke Attila úgy fogalmazott, az Európa-bajnokság után reménykedett a dobogóban, de nem gondolta volna, hogy nyerhetnek, amit szinte fel sem fogott, és fantasztikus érzés.

A kenu négyessel szerzett második helyről pedig azt mondta a dunaújvárosi fiú, hogy azt tervezték, keményen rajtolnak, utána erős utazósebességet terveztek, hogy a végére is maradjon erő.

- Úgy érzem, ez sikerült, én teljesen kihajtottam magam, ezért egyáltalán nem vagyok csalódott, hogy nem sikerült nyerni, és csak a bronzérmet szereztük meg - tette hozzá.

Hajdu Jonatán is elégedett a teljesítményével, hiszen a számot a friss felnőtt Európa-bajnok litván Zustautas nyerte a brazil, tavaly Rióban az olimpián C-1 1000 méteren ezüst, C-1 200 méteren bronzérmes Isaquias Queiroz dos Santos és a Dunaferr SE sportolója előtt.

- A felnőtt vb-n is rajthoz fogunk állni a litván fiúval, az év elejéhez képest ez a verseny azt mutatja, sikerült közelebb kerülnöm hozzá. Az Eb után volt egy lapátcserém, a pálya vége már nem nagyon ment a versenyeken, azt éreztem, "kinőttem".

Most nagyon kellett figyelni a rajtra, hogy jól kapjam el, szerintem mindent meg tudtam csinálni, amit elterveztem, elégedett vagyok magammal. A fiúkra még nem vár pihenés, péntektől vasárnapig Szegeden, az ifjúsági és U23-as magyar bajnokságon szerepelnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!