Sport

2014.10.27. 16:40

Utánpótlás birkózás: októberi bajnokságok

A Dunaferr SE utánpótlás korú birkózói októberben Egerben és Nyersapáton mérhették fel tudásukat.

Október 18-án rendezték meg Egerben a kadet korosztály (15-16 évesek) kötöttfogású országos bajnokságát. A Dunaferr SE két versenyzővel vett részt a megmérettetésen.

Szabó Dávid a 46 kilogrammos súlycsoportban a negyedik helyen végzett. Zellei Péter súlycsoportjában (69 kg) tizenkilencen mérlegeltek. A dunaújvárosi sportoló három győztes mérkőzés után bejutott a döntőbe, ahol régi nagy riválisa, a ceglédi Lakatos Tamás várt rá. Zellei remekül küzdött, de ezúttal az ellenfél bizonyult jobbnak, 2:1 arányban Péter alulmaradt. A Dunaferr SE versenyzője sajnos nem volt csúcsformában, ugyanis az augusztusi egyhetes edzőtáborban egy gyomor-bélfertőzés miatt hosszú hetekig beteg volt, hat kilót fogyott. Az edzéseket szeptember közepén tudta elkezdeni. Ez az idő pedig nagyon rövid volt a felkészüléshez. A hetvenszázalékos fizikai állapotához képest a fiatal sportoló remekül küzdött, és jól helytállt a magyar bajnokságon.

Október 19-én a Cegléd mellett Nyersapáton rendezték meg az idei területi szabadfogású bajnokságot, amelyen a közép-magyarországi régió, Pest és Fejér megye szakosztályai mérték össze tudásukat. A megmérettetésen tizenöt egyesület vett részt százhét indulóval. A Dunaferr SE az összesített eredmények alapján a csapatversenyben a harmadik helyet szerezte meg a Cegléd és az Érd mögött. A viadalon részt vettek a közelmúltban a Dunaferr SE fiók egyesületeként alakított Gurics György Birkózó Diák Sportegyesület versenyzői is, akik egy második és egy negyedik helyet szereztek. A fiókegyesülettel kapcsolatban Mátyás Gábortól, a Dunaferr SE ügyvezető elnökétől az alábbiakat tudtuk meg:

A Gurics György BDSE az Arany János Általános Iskolában jött létre, ahol már korábban erősen jelen volt a birkózás,most még masszívabb lábakon áll majd a sportág. A klub elnöke az iskola igazgatója, Garai Zsuzsanna. Az is lényeges, hogy a szövetségben minden egyesülenek szavazati joga van, így ott is erősödtünk fogalmazott az elnök.

A területi bajnokság dunaújvárosi eredményei.

Diák II

32 kg: Mezei Kristóf 1. hely. 54 kg: Farkas Balázs (Gurics György BDSE)2. hely. 58 kg: Grosch Iván 2. hely. 63: Sallai Sándor 1. hely.

Diák I

32 kg: Futó Arnold 2. hely. 38 kg: Bara Edvárd 2. hely. 38 kg: Virág Márk (Gurics György BDSE) 4. hely. 54 kg: Vasas Bence 2. hely. 58 kg: Bartek József 3. hely. 63 Veres-Kovács Ádám 3. helyezés.

Serdülők

69 kg: Masinka Csaba 3. hely. 76 kg: Farkas Zoltán 2. hely. 85 kg: Szabó Péter 2. hely.




Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!