Sport

2016.09.27. 19:15

Szombaton itthon kezdenek a női vízilabdázók

Dunaújváros - Külföldi edzőtáborba utaztak vasárnap a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics vízilabdázói. A csapat az olaszországi Bogliascoban végzi el a szezonkezdés előtti finomhangolást.

Gallai Péter

Pénteken még Dunaföldváron, a palacsintasütés világrekordjának felállításában segített Gurisatti Gréta, Hanneke Slagter, Garda Krisztina és Horváth Brigitta, ami többek között az ő közreműködésükkel sikerült is. A lányok a gyerekek esti edzésére több száz palacsintával érkeztek, aminek az ifjúság nagyon örült.

Az utánpótláscsapatok fiataljainak is jutott a palacsintából Fotó:DFVE

Vasárnap pedig a DUE felnőtt kerete - közte az újonnan igazolt, hatalmas tehetségnek tartott, 2000-es születésű szerb Lara Luka - kisbuszokkal útnak indult Olaszországba, Mihók Attila együttese csütörtökig gyakorol kétkapus edzésekkel a házigazdák csapatával. Persze azért a lányok a szabadidőben a tengerben is fürdőzhetnek egy kicsit, hiszen arrafelé még nyári időjárás van.

- Nagyon jó, hogy végre újra együtt szinte az egész csapat, a junior Európa-bajnokságon szerepelt lányok is csatlakoztak hozzánk. Az elmúlt hetekben nagyon sokat edzettünk és erősödtünk, alig várjuk, hogy elkezdődjön a bajnokság! Az olaszországi túra, a környezetváltozás biztos jót fog tenni - mondta még az indulás előtt Szilágyi Dorottya.

A dunaújvárosi együttes az első bajnoki találkozóját október 1-jén 17 órakor játssza. a lányok hazai medencében fogadják a Honvéd csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!